Fek Yazısı Nedir, Nasıl Alınır? | 25 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 20:14

Fek Yazısı Nedir, Nasıl Alınır?

Fek Yazısı Nedir, Nasıl Alınır, Fek Yazısı Almak İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?
Bu Yazımızda Bunları Sizler İçin Derledik.

Fek Yazısı Nedir, Nasıl Alınır?
Son Güncelleme :

18 Şubat 2021 - 14:06

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/fek-yazisi-nedir-nasil-alinir/64128/" title="facebook">

Fek Yazısı Nedir?

Bugün bir çok insanın bilmediği fek yazısı hakkında bilgi vereceğiz. Konut kredisi ile aldığınız bir konutun tüm borçlarını ödediğiniz vakitte banka tarafından hazırlanan resmi belgeye “fek yazısı” deniyor.  Fek yazısında, banka  kredisi ödemesini bitiren şahsa ait konutun ipoteğinin kaldırıldığına dair bilgiler yer almaktadır.

Fek yazısı nedir öğrendik peki, fek yazısı nasıl alınır? Fek yazısını almak için kredi aldığınız bankaya dilekçe vermeniz gerekiyor. Dilekçenizin ardından bankadan aldığınız fek yazısının noterde onaylatılması gerekmektedir. Onaylatılan fek yazısı, en geç bir yıl içerisinde Tapu Sicil Müdürlüğü’nde sicile işletilmesi gerekmektedir.  Tapu Sicil Müdürlüğü’ne gerçekleştirilen “ipoteğin fek edilmesi” işlemi, konut kredisiyle alınan konutun üzerindeki ipoteğin resmi olarak tapudan kaldırıldığı anlamını taşımaktadır.

Fek Yazısı Nasıl Alınır?

Fek yazısı, kişinin konut kredisi borçlarını tamamen ödemesinin ardından bankadan alınıyor. Peki bu resmi belgeyi almak için hangi belgelerin hazır edilmesi gerekmektedir? Gelin şimdi onlara bakalım.


Fek Yazısı Almak İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

  • İpotek edilecek konuta, mala ait varsa tapu senedi yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numaralarını gösteren bir belge. Belge yok ise sözlü beyan geçerlidir.
  • Yetkili temsilci, alacalı ve borçlunun fotoğraflı nüfus cüzdanı, Kişiler için T.C kimlik numarası tüzel kişiler için ise vergi numarası lazım.
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 6×4 cm boyutlarında vesikalık fotoğraf. İki adet alacaklı için bir adet ise borçlu için vesikalık fotoğraf gerekmektedir.