Gökbel'de HİS göletleri temizlendi | 18 Nisan 2024İmar Haber

18 Nisan 2024 - 13:34

Gökbel’de HİS göletleri temizlendi

TARIM VE HAYVANCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE DESTEKLENMESİ NOKTASINDA ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATAN MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAĞIŞLARIN AZALMASI SONUCUNDA OLUŞAN KURAKLIĞIN MERA VE YAYLA OTLAMASI YAPAN HAYVANLARA YÖNELİK OLUMSUZ ETKİLERİNİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ HAYVAN İÇME SUYU GÖLETİ (HİS) TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARINA GÖKBEL MAHALLESİ İLE DEVAM ETTİ.

Gökbel’de HİS göletleri temizlendi
Son Güncelleme :

05 Ocak 2021 - 16:55

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/gokbelde-his-goletleri-temizlendi/52360/" title="facebook">

Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi noktasında önemli projelere imza atan Manisa Büyükşehir Belediyesi, yağışların azalması sonucunda oluşan kuraklığın mera ve yayla otlaması yapan hayvanlara yönelik olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiği Hayvan İçme Suyu Göleti (HİS) temizliği çalışmalarına Gökbel Mahallesi ile devam etti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda üreticilerin gelirlerinin arttırılması, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Şehzadeler ilçemiz Gökbel Mahallesi’nde bulunan ve hayvan üreticilerimizin yoğun olarak kullandığı 2 (iki) adet HİS göletinin temizlik ve genişletme çalışmalarını tamamlayıp üreticilerimizin hizmetine sunduk. Yapılan HİS göletleri yağmur ve kar sularının doğal birikimi sayesinde, su kaynağı olmayan mahallerimizde özellikle merada otlayan hayvanlar için en önemli su kaynağıdır” dedi.

“Çalışmalarımız devam edecek”

HİS göletlerinin özellikle hayvancılıkla geçinen vatandaşlarımıza sağladığı faydanın önemine dikkat çeken Usta, “Sadece küçük ve büyükbaş hayvan değil, yaban hayvanlarıda su ihtiyaçlarını yapılan bu göletlerden karşılamaktadır. Buradan hareketle bütün ilçelerimizde gölet yapımı, temizliği, bakım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Mevsimsel yağışların elverdiği sürece hizmetlerimiz devam edecek” diye konuştu.

Muhtar Kafa da teşekkür etti

Çalışmalar sırasında ekiplere eşlik eden Gökbel Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kafa da, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Muhtar Kafa, “Mahalle halkımızın geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Bu hizmetler, mahalle halkımız için çok kıymetli. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz nezdinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum” dedi.