Hatay'da Zorunlu HES Kodu ve Birçok Karantina Kararı Alındı | 24 Nisan 2024İmar Haber

24 Nisan 2024 - 03:16

Hatay’da Zorunlu HES Kodu ve Birçok Karantina Kararı Alındı

Hatay’da Bir Çok İlçe ve Mahallede Karantina Bölgeleri Oluşturuldu, Kamu Kurumlarına ve AVM’lere HES Kodu Sorgulaması Yapılmadan Giriş Yapılamayacak.

Hatay’da Zorunlu HES Kodu ve Birçok Karantina Kararı Alındı
Son Güncelleme :

06 Kasım 2020 - 14:05

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/hatayda-zorunlu-hes-kodu-ve-bircok-karantina-karari-alindi/22837/" title="facebook">

 

Hatay’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 9 Kasım 2020 tarihinden itibaren kamu binalarına, banka şubelerine ve 250 personelden fazla çalışanı bulunan özel işletmelere Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile girilebilecek. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karara göre:

“Vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlara girişlerinde zorunlu olarak HES kodu sorgulanacaktır. Banka, elektrik, internet, su abonelikleri, posta dağıtım ve benzeri işlemleri yürüten işletmelere, 250 personelden fazla çalıştıran fabrika, atölye ve üretim tesislerine, alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Oturma kapasitesi 15 masadan fazla olan veya günlük giriş-çıkış sayısı 100 kişiden fazla olan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Bu işletmelerde yapılan sorgularda riskli bulunan kişiler, sorgu yapan kurum veya kuruluş tarafından yetkili makamlara ihbar edilecektir. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereği idari para cezası uygulanmasına, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 195’inci ve 206’ncı maddeleri kapsamında da gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.”

Hatay-Karantina-gunleri

Antakya İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca 14 gün Boyunca Karantinaya Alınan Yerler:

  • Saraykent Mahallesi 70. Cadde ve 14/2  sokak
  • Ovakent 4 sokak, Gazi sokak, Gül sokak
  • Gazi Mahallesi Çekmece Caddesi ve 8 Sokak
  • Esenlik Mahallesi 1.Melek, 2.Melek ve Camii Sokak
  • Akevler 3.Alan Sokak
  • Akasya 84.Cadde
  • Odabaşı Derman sokak ve Nur sokak
  • Altınçay mahallelerinde 633 sokak
  • Madenboyu Mahallesi’nde 130,280 ve 364 kapı numaralı evler

Kırıkhan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nca, ilçeye bağlı Ceylanlı, Bektaşlı, Karadurmuşlu, İçada, Baldıran, Kodallı mahalleleri ile Baldıran İskanı mezrasında14 gün süreyle karantina uygulanmasına karar verildi. Ayrıca karantina süresince eğitim ve öğretime ara verildiği, okullarda uzaktan eğitim yapılacağı, tüm düğün ve nişan etkinliklerinin de yasaklandığı duyuruldu.

samandag-karantina-gunleri

Samandağ İlçe Hıfzıssıhha kurulu tarafından Atatürk Mahallesi, Cuma Karaali sokak İbrahim Cavit apartmanı No: 19 ve Koyunoğlu mahallesi 132.sokak No: 4 İç Kapı No: 5 adresindeki evlerin birden çok pozitif vaka olması sebebiyle korona virüs tedbirleri kapsamında 05.11.2020 tarihinden 14.11.2020 tarihine kadar karantinaya alındığını açıkladı.