İngiltere Prensi Korona Virüsüne Yakalandı | 30 Nisan 2024İmar Haber

1 Mayıs 2024 - 00:35

İngiltere Prensi Korona Virüsüne Yakalandı

Coronavirus Ne Kral Dinliyor, Ne de Prens…
İngiltere’nin Veliaht Prensi Charles’ın koronavirüs test sonucu pozitif çıktı.

İngiltere Prensi Korona Virüsüne Yakalandı
Son Güncelleme :

25 Mart 2020 - 22:32

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/ingiltere-prensi-korona-virusune-yakalandi/17366/" title="facebook">

Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, Galler Prensi ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğlu, İngiliz Kraliyeti taht sıralamasında 1. sırada olmasına rağmen coronovirus testi pozitif çıktı.

72 yaşındaki Prens risk grubunda bulunuyor. Clarence House’un sözcüsü yaptığı açıklamada, “Prens hafif semptomlar sergiliyor, ancak sağlığı yerinde. Son birkaç gündür de evinden çalışıyor. Cornwall Düşesi de test edildi, ancak virüse rastlanmadı. Hükümet ve tıbbi tavsiyelere göre, Prens ve düşes şu anda İskoçya’da karantina altında. Testler Aberdeenshire’daki Ulusal Sağlık Servisi (NHS) tarafından gerçekleştirildi” dedi.

Prens Charles’ın daha önceden coronavirus teşhisi konan Prens Albert ile yakın zamanda bir araya gelmişti. 23 Mart’ta ise Buckingham Sarayının bir çalışanında da coronavirus tespit edilmişti.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumunun açıklamasına göre, Covid-19 vaka sayısı 8 bin 365 kişi, coronovirus kaynaklı ölü sayısı ise 435 kişi olarak duyuruldu.