Instagramın Açığını Buldular Verilen Ödülü Almadılar | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 17:28

Instagramın Açığını Buldular Verilen Ödülü Almadılar

İnstagram ekibi açıklarını bulan 2 Türk gencine teşekkür ederek gençlere 750 dolar ödül teklif etti. Fakat gençler yaklaşık 5 bin TL’ye karşılık gelen bu miktarı az bularak ödülü kabul etmedi.

Instagramın Açığını Buldular Verilen Ödülü Almadılar
Son Güncelleme :

11 Haziran 2020 - 14:21

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/instagramin-acigini-buldular-odul-aldilar/18329/" title="facebook">

İstanbul’da yaşayan 20 yaşındaki Hüseyin Çoban, bir gün hesabının mavi tik olması için ayarlar sekmesinden hesap doğrulamaya başvurdu. Fakat ınstagram tarafından reddedildi.

Birçok ünlünün hesaplarında gözüken mavi tike, sahip olmak isteyen Çoban, 17 yaşındaki arkadaşı Arda Kılıç’tan yardım istedi. Yazılıma meraklı olan Kılıç, instagram web üzerinden yaptığı araştırmalar sonucu mavi tik ile doğrulanan hesapların TC kimlik numaralarına erişti.

Bu açığı fark eden gençler instagram ile iletişime geçerek bu açığı anlattıkları bir mail attı. Maile dönüş yapan instagram ekibi, 2 Türk gencine teşekkür ederek gençleri 750 dolar ile ödüllendirdi. Fakat gençler Türk Lirası ile yaklaşık 5 bin TL’ye karşılık gelen bu miktarı az bularak kabul etmedi. Bu açığın art niyetlilerin eline geçmesi konusunda uyaran gençler, instagramın yeni güncelleme ile bu açığı kapatacağını söyledi.