İstanbul İmar Planı Askıya Alma Süreci | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 11:55

İstanbul 9 İlçede Yeni İmar Planı Açıklandı

İstanbul 9 İlçede Yeni İmar Planı Açıklandı
Son Güncelleme :

15 Nisan 2017 - 1:51

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/istanbul-yeni-imar-plani-aciklandi/383/" title="facebook">

İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, düzenini, yolları, parkları, yeşil alanları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren kadastro durumu da işlenmiş plana imar planı deniyor.

istanbul imar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 9 ilçesinde yer alan toplam 18 semt için hazırlanan yeni imar planlarını askıya çıkardı. Bağcılar, Beşiktaş, Beykoz, Fatih, Maltepe, Sarıyer, Tuzla, Silivri ve Arnavutköy ilçelerinde askıya çıkarılma 30 günlük süreci başlattı.

 

3194 Sayılı Kanunun 8.maddesine göre Bağcılar, Beşiktaş, Beykoz, Fatih, Maltepe, Sarıyer, Tuzla, Silivri ve Arnavutköy ilçelerindeki imar değişikliği listeye eklendi.

Madde 8: İmar planlarının, 5 yıllık kalkınma planı ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirilmesi ve fizikî planların bütününde sosyo-ekonomik esasa dayalı düzenlemenin getirilmesi, bu suretle şehirlerin gelişmesinin Bölge Planları ile yönlendirilmesi ile imar planlamalarında süremin asgariye indirilmesi ve aynı zamanda mahallî koşulların plana sağlıklı olarak yansıması için Valilik ve Belediyelere plan yapma yetkisini tanıyan hüküm getirilmiştir.

14.04.2017 tarihinde yeni imar planları askıya çıkan Bağcılar, Beşiktaş, Beykoz, Fatih, Maltepe, Sarıyer, Tuzla, Silivri ve Arnavutköy ilçelerinde 18 mahallenin yeni imar planı askı süreci 15.05.2017 tarihinde doluyor. 30 günlük bu süre içerisinde yeni imar planlarına itiraz edilebiliyor. İtiraz olmadığında imar planları askıdan inecek ve artık yürürlüğe girecek. En kısa zamanda da yeni imar planına göre yapılaşmaya başlanacak. Süre dolduğu taktirde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi uyarınca gerçekleştirilen arsa ve arazi düzenlemesine yönelik parselasyon işleminden Kanun’un 19/1. maddesine göre dava açılabiliyor.

İstanbul ‘un yeni imar planıyla ilgili mahalle mahalle detaylara buradan ulaşabilirsiniz.