İstanbul'daki Yaşanılası En Güzel Köyler Hangileridir | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 17:04

İstanbul’daki Yaşanılası En Güzel Köyler Hangileridir

İstanbul’da şehir hayatından sıkılan, emekli olan veya çoluk çocuğu alıp şehirden kaçmak isteyen birçok insan, satılık daire ilanları arasında çevrede bulunan en güzel köyler arasında kendileri için en uygun yeri seçmeye çalışıyor.

İstanbul’daki Yaşanılası En Güzel Köyler Hangileridir
Son Güncelleme :

11 Kasım 2020 - 11:15

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/istanbuldaki-yasanilasi-en-guzel-koyler-hangileridir/22985/" title="facebook">

İstanbul’daki En Güzel Köyler

İstanbul’da şehir hayatından sıkılan, emekli olan veya çoluk çocuğu alıp şehirden kaçmak isteyen birçok insan, satılık daire ilanları arasında çevrede bulunan en güzel köyler arasında kendileri için en uygun yeri seçmeye çalışıyor.

Genellikle Avrupa yakasında Tekirdağ ve Kırklareli’ne kadar uzanan bölgede ve Anadolu yakasında ise Sakarya ve Kocaeli’ye kadar uzanan bölgede, İstanbul’un halen gizli kalmış ve keşfedilmeyi bekleyen birçok köyü bulunuyor.

Bu köylerde görülmemiş şelaleler, küçücük dereler ve halen yapısı korunmuş köy evleri insanlar için çok keyifli bir manzara oluşturuyor.

Bu kadar sakin ve sessiz bir yaşam sağlayan bir köye yerleşmek isteyen insanlar, en güzel köyler arasında yer alan Rumeli Kavağı ile Rumeli Feneri’nin arasındaki Garipçe Köyü gibi balıkçı köylerini tercih edebiliyor.

Sarıyer’e çok yakın bir mesafede bulunan bu köy, sanki İstanbul’un yüzlerce kilometre dışında kalmış gibi kendine has yapısını halen koruyor.

Balıkçılık ve gezi alanları ile ilgi çeken bu köy gibi Çatalca’nın en eski köylerinden biri olan, İnceğiz Köyü de yöre sakinlerinin rahat yaşamını buraya yerleşmek isteyen insanlara sunabiliyor.

Her tarafı ormanlarla çevrili bu tarihi köy gibi Beykoz ilçesine bağlı ve Kuzguncuk’a sadece iki saat gibi bir uzaklıkta bulunan Akbaba Köyü de benzer şekilde meyve bahçeleri ve lezzetli suları ile ilgi çekiyor.

Hafta Sonu İçin Görebileceğiniz En Güzel Köyler

İstanbul’da hafta içi altı gün boyunca verilen iş mücadelesi ve hayat mücadelesi sonrasında sadece bir günlük dinlenme ile hayatına tekrar huzur katmak isteyen insanlar, İstanbul’a yakın en güzel köyler arasında, Çekmeköy’e bağlı Reşadiye Köyü gibi yerleri tercih edebiliyor.

Reşadiye, şehir yaşamının yorucu etkilerinden uzaklaşmak isteyen insanlara çok rahat bir nefes alma imkanı sağlıyor.

Bu köylere benzer şekilde İstanbul’da Çatalca ilçesine yakın mesafede bulunan Kabakça köyü, Sarıyer ilçesine bağlı olan Gümüşdere Köyü, yine Çatalca ilçesine bağlı olan Kızılcaali Köyü ve Silivri ilçesine bir mahalle konumunda bağlı olan Büyükkılıçlı Köyü gibi köyler bulunuyor.

Bu gibi köyler, doğal manzaraları, sağlıklı havası ve sakin yapısıyla en güzel bölgeleri ile İstanbul çevresinde en güzel ve huzurlu yerleri oluşturuyor.

Köyler, hem tarih ve doğa için hem de piknik ve deniz keyfi için tercih edilen bölgeler olabiliyor.