İstanbullular Tekirdağ'dan Yazlık Alıyor | 24 Nisan 2024İmar Haber

24 Nisan 2024 - 16:13

İstanbullular Tekirdağ’dan Yazlık Alıyor

İstanbul’a 100 km Mesafede Bulunan Tekirdağ’da Yazlık Fiyatlarında Yüzde 25 Artış Yaşanıyor.

İstanbullular Tekirdağ’dan Yazlık Alıyor
Son Güncelleme :

27 Haziran 2020 - 21:05

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/istanbullular-tekirdagdan-yazlik-aliyor/18600/" title="facebook">

Coronavirüs salgınının normalleşme sürecine girilmesiyle İstanbullular, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesindeki yazlık konutlara ilgi göstermeye başladı. Yazlık fiyatları pandemi sürecinde yüzde 25 artış göstererek 350 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasında alıcı bulmaya başladı. Tekirdağ’daki yazlık evlere yoğun talep olmasından kaynaklı olarak konut fiyatlarında yüzde 25 artış görüldü.

Seyahat yasağının kaldırılmasıyla birlikte günler öncesinden İstanbul’dan Tekirdağ’ın Süleymanpaşa, Şarköy ve Marmaraereğilisi ilçelerindeki sahillerine hareketlilik yaşandığı gözlendi. Konut kredilerinde yapılan faiz indirimleri ve 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyaları da ev sahiplerinin satış fiyatlarını arttırmasında büyük etken olarak değerlendirildi.

65 yaş üstü vatandaşların talep gösterdiği yazlık villa ve konutlarda en çok bahçe özelliği arandığı belirtildi. Vatandaşlar kendilerini daha rahat bir alana atmak istiyorlar. Ama daire satan kişiler veya müteahhitler bu fırsattan yararlanıp daire fiyatlarını yüzde 20-25 artırması insanları hayal kırıklığına uğratıyor. 0,64 oranla kredi kullanan bir kişi 0,94 arasında 20 bin lira olacağına, fiyatlardaki artış nedeniyle 40 bin lira bir zam ile karşı karşıya kalmış oluyor.

Bölgede müstakil villa ve pansiyon, otel kiralama zaten çok yaygın. Ortalama 700- 800 haneye yakın pansiyon, otel ve müstakil villalar mevcut. Lakin bu pandemi sürecinden sonra fiyatlar iki katına çıktı ve insanlar artık şöyle bir talep oluşturuyor. Buraya ailesiyle bir haftalık tatile gelen kişiler bu yaz dönemini bir ay, iki ay, üç ay burada komple kalmak isteğiyle geliyorlar. Buraya gelmişken üç ay hiç değilse biraz daha sağlıklı biraz daha huzurlu ve biraz daha güvenilir yaşamak istiyor. İstanbul riskli bir bölge olduğu için bu bölgede insanlar kendilerini daha güvenli hissedeceklerini düşünüyorlar. Bunun için talep arttı. Şu an kiralama anlamında bakıldığında taleplere cevap verilemiyor.