İzmir Karşıyaka Mavişehir 'e Mahkeme Kararı Şoku | 19 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 00:53

İzmir Karşıyaka Mavişehir ‘e Mahkeme Kararı Şoku

İzmir Karşıyaka Mavişehir ‘e Mahkeme Kararı Şoku
Son Güncelleme :

24 Nisan 2017 - 1:08

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/izmir-mavisehir-e-mahkeme-karari-soku/757/" title="facebook">

Hazine malı olan dev toplu konut alanına mahkemeden protokol camisi yapılması için vize çıktı.

İzmir Karşıyaka ‘nın gözdesi Mavişehir mahallesi alışveriş merkezleri ve toplu konut projelerinin yürütüldüğü İzmir ‘in en lüks semtlerindendir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı flaş bir imar planı değişikliği ile Mavişehir’ in merkez noktasında, Taypark ‘ın yanında; Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ’ne ve Cahar Dudayev Bulvarı ’na komşu mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait 8 bin 672 metrekarelik taşınmaza dair özel plan hazırlandı.

mavisehir cami

TOKİ tarafından özel olarak hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan yeni plana göre alana İzmir’in en büyük protokol camilerinden birisi yapılacak. Hazırlanan imar planı 30 günlük itaraz süresi geçerse uygulamaya konulacak. Önceki yıllarda alınan protokol camisi kararı iki bini aşkın itiraz olduğundan uygulamaya konulamamıştı.

karşıyaka 35,5 mavişehir

Alan için, hazırlanan jeolojik etütlerin uygulanması karar verilirken Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Deresi için de çalışma yapma kararı alındı. İZSU Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları yapılan derenin ıslahının yeterli olduğu vurgulanırken Maltepe ve Şirintepe mahallelerinden gelen suların alanın çukur olması nedeniyle taşkınlar ve su baskınları yaşanabildiği belirtildi. Bu duruma göre, drenaj projeleri yapılacak ve alan bir metre daha yükseltilecek Öte yandan tüm etüt raporları eksiksiz olarak talep edilirken bölgenin depreme dayanıksız olduğu, mevcut binaların zemininde şişme, kayma ve sıvılaşma olduğunun da altı çizildi.

Hastane Kaldırılıyor Yerine Yenisi Yapılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan planda, İzmir ’in Kuzey Bölgesi ’ne hitap eden Karşıyaka dışında Menemen, Foça, Aliağa, Bergama, Dikili, Kınık, Ayvalık, Edremit, Burhaniye gibi yerlerden de hasta kabul eden hastanenin kaldırılması için çalışma başlatıldı. 1970 yılında inşa edilen ve 300 yataklı konuma getirilen hastanenin arazisinin TOKİ ’ye devredileceği ifade edildi.

mavişehir hst

Mavişehir ’de planlara işlenen sağlık tesisi alanına karşılık Karşıyaka Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı ’ndan devralınacak. Mavişehir ’e yapılacak daha modern hastane karşılığı Karşıyaka Anadolu Caddesi üzerinde bulunan alan konut imarına açılacak. Karşıyaka’da açılan özel hastane Medikal Park ’ın hemen yanında bulunan devlet hastanesi ile ilgili çalışmaların şu anda kurumlar arası görüşme safhasında da olduğu öğrenildi.