Kars Belediyesine Kayyum Atandı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 05:11

Kars Belediyesine Kayyum Atandı

Kars Belediye Başkanı, Eski Milletvekili; HDP’li Ayhan Bilgen Tutuklanarak Yerine Kars Valisi Türker Öksüz Belediye Başkan Vekili Olarak Görevlendirildi

Kars Belediyesine Kayyum Atandı
Son Güncelleme :

02 Ekim 2020 - 18:12

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kars-belediyesine-kayyum-atandi/20929/" title="facebook">

Emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonlarda eski milletvekili ve HDP’li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Emine Ayna’nın da arasında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alınmıştı. Dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden 17’si için bugün tutuklama kararı verildi. HDP’li eski vekiller Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.

Hakkında tutuklama kararı verilen Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in yerine Kars Valisi Türker Öksüz’ün atanmasıyla HDP’li İl Belediyesi de kalmamış oldu.

Kars’ta gözaltına alınıp Ankara’ya getirilen Bilgen, gözaltı sürecinde twitter hesabından “Keyfi gözaltılarla bir şehrin iradesi ile oynanmasına izin vermem. İster tutuklayın, ister serbest bırakın, gözaltı sürem bitene kadar kayyım atanmamış olursa belediye başkanlığı görevimden istifa edeceğim” açıklamasında bulunmuştu.

kars-yeni-belediye-baskani

İçişleri Bakanlığının 02.10.2020 tarihli oluru ile görevinden uzaklaştırılan Ayhan Bilgen’in yerine Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Türker Öksüz, Kars Belediyesi Hizmet binasına gelerek görevine başladı. Bir süre belediye hizmet binasında kalan Türker Öksüz, daha sonra yüksek güvenlik önlemleri alınarak cuma namazını kılmak için belediye binasından ayrıldı.

Kars İmar Haberleri