Keçiören Belediyesi'nden 4 bin 908 çiftle "evet" rekoru | 28 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 01:34

Keçiören Belediyesi’nden 4 bin 908 çiftle “evet” rekoru

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İLÇELERİNİN BAŞINDA GELEN KEÇİÖREN’DE 2020’DE REKOR DÜZEYDE NİKÂH İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. KEÇİÖREN BELEDİYESİ BU KAPSAMDA YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR DA DÂHİL OLMAK ÜZERE 4 BİN 908 ÇİFTİN NİKÂHINI KIYDI.

Keçiören Belediyesi’nden 4 bin 908 çiftle “evet” rekoru
Son Güncelleme :

22 Aralık 2020 - 12:45

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kecioren-belediyesinden-4-bin-908-ciftle-evet-rekoru/43413/" title="facebook">

Türkiye’nin en büyük ilçelerinin başında gelen Keçiören’de 2020’de rekor düzeyde nikâh işlemi gerçekleştirildi. Keçiören Belediyesi bu kapsamda yabancı uyruklu vatandaşlar da dâhil olmak üzere 4 bin 908 çiftin nikâhını kıydı.

Keçiören Belediyesi Evlendirme Memurluğu 2020 yılı genelinde pandemi kurallarını uygulayarak 4 bin 908 çiftin nikâhını kıydı. Bu sayıyla Keçiören Belediyesi ilk sırada yer alırken 4 bin 885 nikâhla ikinci sırada Çankaya Belediyesi ve 4 bin 358 nikâhla üçüncü sırada Yenimahalle Belediyesi yer aldı. Yabancı uyruklu birçok farklı ülkeden gencin mutluluğuna da vesile olan Keçiören Belediyesi 120 yabancı uyruklu çiftin nikâhını kıydı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, evlenmek isteyen çiftlerin nikâh işlemlerinin ivedilikle gerçekleştirildiğini, yarım saat içinde çiftlerin başvurusunu alıp, nikâhlarını kıydıktan sonra da nüfus tescilini yaptıklarını belirtti.

Başkan Altınok, dünya evine giren tüm çiftlere mutluluk temennisinde bulunarak şunları söyledi:

“Düzenli bir yaşam için yeri ve zamanı geldiğinde gerçekleştirilen evlilikler aynı zamanda toplumsal düzeni sağlamada da önemli bir yere sahiptir. Çiftlerimiz atmış oldukları imzalarla inşallah iki cihanda da mutlu olurlar. Çiftlerimizin ailelerine de dünyaya getirip büyüttükleri evlatlarının mutluluklarına nail olmalarını temenni ediyorum. Tüm çiftlerimize sevgi, saygı, sadakat ve hoşgörüyle dolu bir yuvada güzel bir ömür diliyorum. İyi günde de kötü günde de çiftlerimizin birlik ve beraberlik içerisinde, dünyaya getirecekleri evlatlarıyla birlikte yaşamaları en büyük temennimizdir”