KIBRIS SOSYAL KONUT PROJELERİNE BAŞLADI | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 21:29

KIBRIS SOSYAL KONUT PROJELERİNE BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Ülkemizde Başlattığı 100 Bin Sosyal Konut Projesini Örnek Alan Kıbrıs’da Halkını Uygun Fiyatlarla Ev Sahibi Yapabilmek İçin Kolları Sıvadı. İlk etapta 10 bin kişiyi ev sahibi yapacak olan Kıbrıs İçişleri Bakanlığı “Hedef 2023” dedi.

KIBRIS SOSYAL KONUT PROJELERİNE BAŞLADI
Son Güncelleme :

26 Şubat 2020 - 21:26

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kibris-sosyal-konut-projelerine-basladi/16323/" title="facebook">

İçişleri Bakanlığı Sosyal Konut Projeleri “Sıcak Bir Yuva, Çağdaş Bir Yaşam” sloganıyla Lefkoşa Golden Tulip Otel’de basına tanıtıldı. Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu Ekonomi Bakanı Hasan Tacoy, birçok Milletvekili ve belediye başkanlarının katıldığı tanıtım lansmanında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Baybars, projeyle 10 bin kişinin ev sahibi olacağını duyurdu.

Etkinlikte konuşan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, sözlerine şu şekilde devam etti.

“Hedefimiz ilk etapta 1450 vatandaşımızı 2023 yılına kadar ev sahibi yapmaktır.”

“İhtiyaç duyulan bölgelerde konut sorununa çözüm üretmek; yurttaşlarımızın yaşadıkları topraklardan başka bölgelere göç etmeleri yerine, kendi bölgelerinde kök salarak, en temel insan hakkı olan elverişli konutlara sahip olmalarını sağlamak; nüfusun ülke coğrafyasına dengeli bir biçimde yayılmasına yardımcı olmak; sadece kırsal kesimlerde yaşayan gençlerin veya düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olması değil, kentte yaşayan ve ev sahibi olamayacak durumdaki vatandaşlarımızın da konut sahibi olabilmelerini sağlamak.”

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

  • Gençler ve dar gelirli vatandaşlar, yüzde 20 peşinatla projeye başvurabilecek.
  • Vatandaş, 240 ay vadeyle, asgari ücretin yarısını geçmeyecek taksitlerle ev sahibi olabilecek.
  • KKTC vatandaşı olmak,
  • 25 yaşından büyük olmak veya 25’in altındaysa evli olmak,
  • Kendisinin veya eşinin üzerine tapu bulunmaması,
  • Kırsal kesim arsası almamış olması