Kısa Çalışma Ödenekleri Ödenmeye Başladı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 17:54

Kısa Çalışma Ödenekleri Ödenmeye Başladı

Kısa Çalışma Ödeneğinde ödemeler 5 Nisan 2020 tarihi itibari ile başladı. 

Kısa Çalışma Ödenekleri Ödenmeye Başladı
Son Güncelleme :

07 Mayıs 2020 - 16:23

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kisa-calisma-odenekleri-odenmeye-basladi/17869/" title="facebook">

 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıkladığı son rakama göre kısa çalışma ödeneğine bugüne kadar 300 bin firma, 3,2 milyon çalışan için başvurduğunu açıkladı.

Kısa Çalışma Ödeneği Şartları Neler?

Kısa Çalışma Ödeneği’ni hak edebilmek için asgari 450 gün prim yatırılmış olması ve son 60 gün içinde kesintisiz olarak prim ödemesinin yapılmış olması gerekiyor. Kısa Çalışma Ödeneği başvurularında iş verinin çalışanlarla ilgili beyanı esas olacak.

Kısa Çalışma Ödeneğini Kimler, Nasıl ve Ne Zaman Alacak?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR? 

Günlük kısa çalışma ödeneği, sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak günlük ortalama brüt kazancının yüzde 60’ı olarak hesaplanıyor. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 150’sini geçemiyor. Dolayısıyla aldığı brüt ücret miktarına göre herhangi bir sigortalı, 1752 lira ile 4 bin 381 lira arasında değişen kısa çalışma ödeneğine hak kazanıyor. Bu da günlük 58 lira ile 146 liraya denk geliyor.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR? 

İŞKUR Kısa çalışma ödeneğinin başvuruları İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden yapıldı.

Normal şartlar altında işsizlik ödeneği ya da iş kaybı tazminatı ile benzer bir niteliğe sahip olan kısa çalışma ödeneğinin, E-Devlet üzerinden “İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama” ekranı ile görüntülenebilmesi beklenmektedir.