KKTC Yağışlar Nedeniyle Okullar Tatil | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 09:41

KKTC Yağışlar Nedeniyle Okullar Tatil

Kıbrıs’da etkili olan sağanak sonrası ilk ve ortaokullar tatil edildi.

KKTC Yağışlar Nedeniyle Okullar Tatil
Son Güncelleme :

09 Ocak 2020 - 14:18

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kktc-basbakani-tatar-yagislardan-etkilenen-bolgelerde-inceleme-yapti/15193/" title="facebook">

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) iki gündür hayatı olumsuz etkileyen hava koşulları birçok bölgede etkisini sürdürüyor. Sağanak yağışlar Gazimağusa anayolunu sular altında bırakırken bölgedeki çok sayıda yol da trafiğe kapandı. Başkent Lefkoşa ile Girne arasındaki ana yol da bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

KKTC Başbakan Ersin Tatar Meteoroloji Dairesi’nin yağışların KKTC genelinde yarın da etkili olacağı bilgisi vermesi üzerine hükümetin ilk ve orta dereceli okulları yarın tatil etme kararı aldığını açıkladı. Aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Tatar, KKTC’de birçok bölgenin yağışlardan etkilendiğini belirterek, duyarlılık ve hassasiyet içinde imkanlar çerçevesinde büyük sıkıntılar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Tatar, bölgede derivasyon ve gölet çalışmalarının mutlaka gözden geçirilmesi gerektiği ve bölgede yapılması gereken yatırımların da bulunduğunu dile getirdi.