Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar İçin Proje Başlattı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 04:59

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar İçin Proje Başlattı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLARIN GÜNLÜK YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRMAK VE OLASI EV KAZALARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ERİŞİLEBİLİRLİK PROJESİNİ BAŞLATTI.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaşlılar İçin Proje Başlattı
Son Güncelleme :

25 Kasım 2020 - 13:40

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kocaeli-buyuksehir-belediyesi-yaslilar-icin-erisilebilirlik-projesi-baslatti/24436/" title="facebook">

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 65 yaş ve üstü vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak ve olası ev kazalarının önüne geçmek için erişilebilirlik projesini başlattı.

Pandemi süreci nedeniyle risk grubunda yer alan ve kendi sağlıkları için yaşamları kısıtlandırılan 65 yaş ve üstü vatandaşlar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir proje başlattı.

Proje ile bireylerin risk altındaki bireylerin evlerinde önlemler alınarak düşmelerinin önüne geçilmesi, bireylerde ortaya çıkabilecek kalıcı hasarların azaltılması sağlanacak.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yaşlı Destek Programı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığında başlatılan projede, risk gurubundaki vatandaşların evlerine sosyal çalışmacı ve inşaat teknikeri gönderiliyor. Evde gerekli kontrolleri yapan ekipler vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak ve olası ev kazalarının önüne geçmek için gerekli tespitleri yapıyor. Ekiplerin hazırladığı rapor doğrultusunda tespitleri yapılan 65 yaş ve üstü vatandaşların evlerine banyo içi sabit tutunma barı, banyo içi tabure, kaydırmaz paspas, harekete duyarlı aydınlatma, tuvalet kenarına mafsallı tutunma barı gibi ihtiyaçları gideriliyor.