Kocaeli'den Ankara'ya Yürümek İsteyen İşçiler Gözaltına Alındı | 28 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 02:32

Kocaeli’den Ankara’ya Yürümek İsteyen İşçiler Gözaltına Alındı

POLİS, SENDİKALI OLDUKLARI İÇİN ÜCRETSİZ İZNE ZORLANDIKLARINI İDDİA EDEREK ANKARA’YA YÜRÜMEK İSTEYEN GRUBA MÜDAHALE ETTİ, 95 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli’den Ankara’ya Yürümek İsteyen İşçiler Gözaltına Alındı
Son Güncelleme :

24 Kasım 2020 - 17:30

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kocaeliden-ankaraya-yurumek-isteyen-iscilere-polis-mudahalesi-95-gozalti/23967/" title="facebook">

Korona virüs tedbirleri ile açık alanda toplantı ve gösteri yasağının bulunduğu Kocaeli’de, sendikalı oldukları için ücretsiz izne zorlandıklarını iddia ederek Ankara’ya yürümek isteyen işçiler ile kendilerine destek veren sendika yöneticilerinin de aralarında olduğu 95 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi bir grup çalıştıkları fabrikalarda ücretsiz izne çıkartılmaya zorlandıklarını iddia ederek Ankara’ya yürümek istedi. 3 farklı fabrikadan bir araya gelerek toplandıkları öğrenilen işçiler, Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu Şubesi önünde toplandı. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri ise işçilere, Kocaeli Valiliği tarafından alınan kararla, Kocaeli’de açık alanlarda düzenlenen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin korona virüs önlemleri kapsamında yasaklandığını söyleyerek dağılmalarını istedi.

Yürüyüşe devam etmek için ısrar eden işçiler ise polis barikatını aşmaya çalıştı. Uyarılara rağmen dağılmayan guruba müdahale eden polis ekipleri, yürüyüşe devam etmek isteyen işçiler ve kendilerine destek veren işçi arkadaşları ile sendika üyelerinin de aralarında olduğu 95 kişiyi gözaltına aldı.


Gebze İmar Haberleri