KONUTUNUZU TAŞIMADA YAPILACAK PRATİK UYGULAMALAR | 18 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 00:25

KONUTUNUZU TAŞIMADA YAPILACAK PRATİK UYGULAMALAR

Yapılan araştırmalara göre insanlar ortalama olarak 5 yılda bir taşınıyor. Yeni bir eve taşınmayı planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Öncelikle taşınma işlemini son haftaya bırakmamanız gerekiyor. Tüm taşınma sürecini bir plana oturtmayı başarırsanız bu işin altından kolayca kalkabilirsiniz.

KONUTUNUZU TAŞIMADA YAPILACAK PRATİK UYGULAMALAR
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2020 - 19:26

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/konutunuzu-tasimada-yapilacak-pratik-uygulamalar/17908/" title="facebook">

Yapılan araştırmalara göre insanlar ortalama olarak 5 yılda bir taşınıyor. Yeni bir eve taşınmayı planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Öncelikle taşınma işlemini son haftaya bırakmamanız gerekiyor. Tüm taşınma sürecini bir plana oturtmayı başarırsanız bu işin altından kolayca kalkabilirsiniz.

Taşınma Kolisi

Taşınma sürecinin en önemli parçası elbette ki taşınma kolisi bulmak. Kolileri satın alabileceğiniz gibi çevrenizdeki market, manav ve dükkanlardan da koli isteyebilirsiniz. Eşyalarınızı kolilere yerleştirirken mutlaka kategorilere ayırın. Mutfaktaki eşyalar ile yatak odasındaki eşyaları aynı koli içine yerleştirirseniz yeni evinizi yerleştirme konusunda büyük bir zorluk yaşarsınız.

Gereksiz Eşyalardan Kurtulun

Taşınma sürecinin en iyi kısmı gereksiz eşyalardan kurtulmaktır. Son 6 ay içinde kullanmadığınız eşyaları çöpe atmanın vakti geldi. Gereksiz eşyaları çöpe atmanız hem taşınırken işinizi kolaylaştırmanızı sağlayacak hem de yeni evinizin daha düzenli olmasını sağlayacak. Bu nedenle kullanmadığınız eşyaları bir kenara ayırırken üzülmenize gerek yok. Üstelik artık kullanmadığınız bu eşyalar iyi durumda ise çevrenizde ihtiyacı olan insanlara verebilir veya belediyeyi arayarak ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmalarını sağlayabilirsiniz.

Eşyaları Paketleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Eşyaları paketlemeye başlarken önce genel olarak kategori ayrımı yapmalısınız. Yatak odası için ayırdığınız kolileri kendi içlerinde tekrar ayırmanız gerekecek. Giysilerinizi paketlerken yazlık giysiler ve kışlık giysiler olarak ayırabilirsiniz. Kişisel bakım ürünlerinizi ayrı koliye, nevresim takımlarını ayrı bir koliye yerleştirmelisiniz. Eşyaları paketleme işlemini son haftaya bırakmanız sizin için yorucu olacaktır. Bu nedenle sık sık kullanmadığınız eşyaları yavaş yavaş paketlemeye başlayabilirsiniz

Eşyalar Hangi Sıraya Göre Paketlenmeli?

Mevsime göre giymediğiniz kıyafetleri paketleyerek başlayabilirsiniz.
Okuduğunuz bir kitabı başucunuzda bırakarak evinizdeki diğer tüm kitapları, dergileri ve gazeteleri paketleyebilirsiniz.
Nevresim takımlarını, çeyizlik eşyaları ve kullanmadığınız havluları paketlemeye başlayabilirsiniz.
Bibloları ve tabloları günler öncesinden paketleyerek son günlere bırakacağınız işleri azaltabilirsiniz.
Konserve gıdaları ve bakliyatları mutfak için ayıracağınız kolilerden birine doldurmaya başlayabilirsiniz.
Az kullanılan elektronik eşyaları da paketlemeye başlayabilirsiniz.

Giysiler Nasıl Paketlenir?

Giysilerin kırılma riski olmadığı için paketlemesi en kolay eşyalardandır. Giysilerinizi ekstra kalın kolilere yerleştirmenize de gerek yoktur. Normal bir koli içerisinde de zarar görmeden yeni evinize ulaşacaktır. Ancak hem giysilerin şişkinlik yapıp fazla yer kaplamaması hem de taşınma sürecinde kolilerde tozlanıp kirlenmemesi adına vakumlu poşetlere yerleştirebilirsiniz. Daha sonra vakumlu poşetleri tekrar koli içine yerleştirebilir veya hepsini üst üste koyup kalın bir iple bağlayabilirsiniz

Kırılacak Mutfak Eşyaları Nasıl Paketlenir?

Ev taşırken en zor kısım kırılacak eşyaların paketlenmesidir. Tabakları, bardakları ve kırılacak diğer tüm eşyalarınızı kolilere yerleştirmeden önce mutlaka ayrı ayrı paketlemelisiniz. Bu işlemi eski gazete kağıtlarını kullanarak yapabilirsiniz. Tüm eşyaları gazete kağıdına tek tek sardıktan sonra kolinin en alt kısmına da birkaç gazete kağıdı sererek tabanın yumuşak olmasını sağlamalısınız. Sonrasında ise en ağır parçaları kolinin en altına koyarak devam edebilirsiniz. İlk sırayı tamamladıktan sonra hem boşluklara hem de eşyaların üzerine yeniden gazete kağıdı sererek eşyaların birbirine zarar vermesini engelleyebilirsiniz.

Mobilyalar Nasıl Paketlenir?

Mobilyalarınızı kendiniz paketleyecekseniz yapı marketlerinden veya internet üzerinden büyük boyutlu koliler ve balonlu naylonlardan almanız gerekecek. Büyük mobilyaların paketlenme işlemini Rahat Taşın gibi bu konuda profesyonel olarak hizmet veren şirketlere de bırakabilirsiniz