Koronadan ölen Meral hemşire son yolculuğuna uğurlandı | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 18:27

Koronadan ölen Meral hemşire son yolculuğuna uğurlandı

SAMSUN’DA KORONA VİRÜSÜ YENİLEN İLK SAĞLIK ÇALIŞANI ŞEHİDİ MERAL HEMŞİRE DÜZENLENEN TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI. TÖRENE KATILAN SAMSUN VALİSİ ZÜLKİF DAĞLI, BUGÜN SAĞLIK CAMİASI OLARAK ÇOK ÜZGÜN BİR ANI HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ.

Koronadan ölen Meral hemşire son yolculuğuna uğurlandı
Son Güncelleme :

19 Aralık 2020 - 14:35

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/koronadan-olen-meral-hemsire-son-yolculuguna-ugurlandi/41063/" title="facebook">

Samsun’da korona virüse yenilen Meral hemşire düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Hemşirenin acılı babası, “Bekle bizi kızım, biz de geleceğiz” diyerek gözyaşı döktü.

Bafra Devlet Hastanesi’nde görev yapan 41 yaşındaki Meral Arbağ, yakalandığı korona virüsten dün hayatını kaybetti. Samsun’un ilk sağlık çalışanı kaybı olan Meral Arbağ için Bafra Devlet Hastanesi önünde tören düzenlendi. Törende anne Saliha ve baba Burhan Taş gözyaşlarına hakim olamadı. Baba Burhan Taş, kızının Türk bayrağına sarılı tabutunun başında “Bekle bizi kızım, biz de geleceğiz” şeklinde gözyaşı döktü.

Hayatını kaybeden hemşirenin özgeçmişini okuyan Uzm. Dr. Erdal Kömür, “Çok uğraştık ama yetemedik” ifadesini kullandı.

Özgeçmişinin ardından konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Bugün sağlık camiası olarak çok üzgün bir anı hep birlikte yaşıyoruz. Sizlerin bu yoğunluğu, bu kardeşimizin ne kadar çok sevileni, ne kadar çok itibarı olan ve kendisinin ne kadar faydalı olan bir kişi olduğunun da ispatı. Bütün temennimiz, duamız çalışanlarımız Samsun’daki tüm yöneticiler olarak, Sağlık İl Müdürlüğümüz olarak, tüm çalışanlarımız olarak bu kayıplarımızın önüne geçmek. Ne kadar fedakarca çalışıldığını hep birlikte görüyoruz. Ayrıca ilk sağlık çalışanımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Çalışanlarımızdan, vatandaşlarımızdan hiçbir şekilde kayıplar olmasın diyorum. Ailesine, çalışma arkadaşlarına sabır diliyorum” dedi.

Vali Dağlı’nın konuşması ve alınan helalliğin ardından hemşire Meral Arbağ, Bafra Asri Mezarlık’ta defnedildi.

2006 yılında Yedi Kule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Hastanesi’nde mesleğe başlayan Meral hemşire, 2012 yılından bu yana Bafra Devlet Hastanesi’nde görev yapıyordu. 2 çocuk annesi Meral Arbağ, 1 aydır koronadan yoğum bakımda tedavi görmekteydi.