Küçükçekmece Belediyesi Nazım Hikmet'i doğum gününde unutmadı | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 22:17

Küçükçekmece Belediyesi Nazım Hikmet’i doğum gününde unutmadı

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, TÜRK ŞAİRİ NÂZIM HİKMET’İN DOĞUMUNUN 119. YIL DÖNÜMÜNDE ANLAMLI VE DEĞERLİ BİR KİTABI DÜNYA KİTAPLIĞINA KAZANDIRIYOR.

Küçükçekmece Belediyesi Nazım Hikmet’i doğum gününde unutmadı
Son Güncelleme :

14 Ocak 2021 - 12:15

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/kucukcekmece-belediyesi-nazim-hikmeti-dogum-gununde-unutmadi/58046/" title="facebook">

Küçükçekmece Belediyesi, Türk şairi Nâzım Hikmet’in doğumunun 119. yıl dönümünde anlamlı ve değerli bir kitabı dünya kitaplığına kazandırıyor.

Prestij kitap olarak yayınlanan 704 sayfalık çalışma, bin 100 adet numaralı ve özel olarak tasarlandı. Eserde, usta şair hayattayken (1902-1963) Türkiye’den Brezilya ve Japonya’ya kadar tüm Dünya’da, 40’tan fazla dilde yayınlanmış kitaplarının kapakları ve kitapların içeriği ve hikâyeleri hakkında bilgilere yer verildi.

Nâzım’ın hiçbir kalıba sığmayacağını ifade ederek, hakkında pek çok araştırma yapan M. Melih Güneş’in kaleminden hazırlanan kitabın editörlüğünü Turgay Fişekçi, grafik tasarımını Aykut Genç, yayın koordinatörlüğünü ise Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç yaptı.

Ünlü şairin külliyatındaki bilinmeyen pek çok eseri bulup gün ışığına kavuşturmasıyla da yazarının ve Küçükçekmece Belediyesi’nin Türk edebiyatına ve “Nâzım’a bir armağan” ı niteliği taşıyan kitap, şairin eserleri hakkında kapsamlı ve değerli bir kaynak olarak araştırmacılar ve okurlarıyla buluşacak. Kitabın araştırma sürecinde ağırlıklı olarak, Nâzım Hikmet’in Moskova’daki kendi evinden ve M. Melih Güneş’in kitaplığından yararlanıldı.

“Anlamlı bir kitabı dünya kitaplığına armağan ediyoruz”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “119. doğum gününde usta şairin bizlere mirası olan eserleri hakkında bilgiler içeren, M. Melih Güneş’in ‘Nâzım Hikmet’in Ellerinin İzinde’ isimli, kaynak değerinde anlamlı bir kitabı dünya kitaplığına armağan ediyoruz. Nâzım Hikmet, ulusal ile evrenseli başarıyla bir araya getiren, aşkı, kavgayı, ümidi kitlelerle paylaşan, dizeleriyle dünyaya mâl olmuş, önemli bir değerimizdir. O, dizeleriyle hislerimize ve hayallerimize tercüman olmaya devam ederken, onun kültürel mirasına sahip çıkmak ve tüm eserlerini böyle bir çalışmada buluşturup gün ışığına çıkarmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.