Mersin Büyükşehir Belediyesi 'Değişen Hayatlar Projesi'ni başlattı | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 18:09

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Değişen Hayatlar Projesi’ni başlattı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI, ANNE YA DA BABASINI KAYBETMİŞ ÇOCUKLARA VE AİLELERİNE YÖNELİK ‘DEĞİŞEN HAYATLAR PROJESİ’Nİ BAŞLATTI. PROJE İLE DEZAVANTAJLI KOŞULLARDA YAŞAYAN ÇOCUKLARIN AİLELERİNE ULAŞILARAK İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI HEDEFLENİYOR. EKİPLER, PROJE KAPSAMINDA BUGÜNE KADAR 251 AİLEYE VE 494 ÇOCUĞA ULAŞTI.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Değişen Hayatlar Projesi’ni başlattı
Son Güncelleme :

08 Aralık 2020 - 10:05

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/mersin-buyuksehir-belediyesi-degisen-hayatlar-projesini-baslatti/32423/" title="facebook">

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, anne ya da babasını kaybetmiş çocuklara ve ailelerine yönelik ‘Değişen Hayatlar Projesi’ni başlattı. Proje ile dezavantajlı koşullarda yaşayan çocukların ailelerine ulaşılarak ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Ekipler, proje kapsamında bugüne kadar 251 aileye ve 494 çocuğa ulaştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının hayata geçirdiği Değişen Hayatlar Projesi kapsamında, dezavantajlı koşullarda yaşayan tek ebeveynli çocuklara ve ailelerine telefonla ulaşılarak taleplerinin karşılanması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesinin sisteminde kayıtlı olan dezavantajlı aileleri arayan ekipler, şimdiye dek 251 aile ve 494 çocuğa ulaştı. Belediyenin ücretsiz karşılayacağı hizmetlerle ilgili bir bilgi havuzu oluşturan ekipler, online terapi hizmeti ile hukuksal danışmanlık hizmetine başladı.

Değişen Hayatlar Projesi ile çocuklara ve ailelerine yaşadıkları kayıptan dolayı psikolojik destek verilmesi amaçlanıyor. Bireysel ya da grup terapisi ile desteklenecek ailelerden ihtiyaçları doğrultusunda talepleri de alınıyor. En çok alınan talepler arasında ise hukuksal danışmanlık, kaynak kitap ve eğitim desteği yer alıyor. Şimdiye dek ulaşılan 494 çocuğun sportif ve kültürel faaliyetlere yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmeleri ise pandemi sürecinin ardından hayatın normale dönmesiyle birlikte yapılacak.

“Amacımız tek ebeveynli çocukları topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmak”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğünde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Hasbi Salman, projeyi kısa süre önce hayata geçirdiklerini belirterek, “Bu projedeki temel amacımız, tek ebeveynli bireylere yönelik yapacağımız çalışmalarla ilgili bir yol haritası çizmekti. Bu kapsamda Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ve Toroslar ilçelerinde bulunan 251 aileye ulaştık, toplam 494 çocukla ilgili bilgi aldık. Bu bilgilerin içerisinde akademik ihtiyaçlar ile çocukların yetenekleriyle ilgili bilgileri alıp bir havuz oluşturduk. Temel amacımız tek ebeveynli bireylere yönelik bu çalışmayı yaparak çocukları topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmak” dedi.

“Proje ile ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığında görev yapan Psikolog Dilan Dinler de “Değişen Hayatlar Projesi kapsamında tek ebeveynli ailelere ve çocuklara online olarak bireysel ve grup terapisi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında bu hizmete ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.