Model bahçede badem fidanları toprakla buluşturuldu | 16 Nisan 2024İmar Haber

17 Nisan 2024 - 02:32

Model bahçede badem fidanları toprakla buluşturuldu

İPEKYOLU KALKINMA AJANSININ DESTEĞİYLE ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINA AİT 24 DÖNÜMLÜK BİR ARAZİDE BADEM YETİŞTİRİCİLİĞİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI AMACIYLA MODEL BADEM BAHÇE KURULUMU İÇİN FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU.

Model bahçede badem fidanları toprakla buluşturuldu
Son Güncelleme :

12 Ocak 2021 - 14:50

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/model-bahcede-badem-fidanlari-toprakla-bulusturuldu/56829/" title="facebook">

İpekyolu Kalkınma Ajansının desteğiyle Ziraat Odası Başkanlığına ait 24 dönümlük bir arazide badem yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla model badem bahçe kurulumu için fidanlar toprakla buluşturuldu.

Adıyaman merkez Doyran Köyü Çam Gazi Barajı mevkiinde gerçekleştirilen badem dikim törenine Vali Mahmut Çuhadar, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, bazı STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

İpekyolu Kalkınma Ajansının desteğiyle hayata geçirilen proje ile Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı arazisinde model bir badem bahçesi kurularak Ziraat Odası Başkanlığı koordinatörlüğünde çiftçilere uygulamalı eğitimlerin verilmesi sağlanmış olacak.

24 dönüm arazi üzerine toprakla buluşturulan bin adet aşılı badem fidanının hayırlı olmasını dileyen Vali Mahmut Çuhadar, “Badem yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması kapsamında bugün İpekyolu Kalkınma Ajansımızın desteğiyle Ziraat Odası Başkanlığımıza ait arazide toprakla buluşturduğumuz fidanlar, modern tarımın gelişimi açısından inşallah iyi bir örnek olur. Sadece ülkemizin değil, ilimizin de geleceği iyi tarıma bağlıdır. Bundan dolayı iyi tarım uygulamalarına devlet olarak her zaman ve her yerde destek veriyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz” diye konuştu.