Motosiklet sektöründe 'paket' hareketliliği | 16 Nisan 2024İmar Haber

16 Nisan 2024 - 22:18

Motosiklet Sektöründe PAKET Hareketliliği

SAMSUN’DA MOTOSİKLET SEKTÖRÜNDE FAALİYET VEREN BİR FİRMANIN SAHİBİ BEKİR OZAN GEBEŞOĞLU, “MOTOSİKLET SEKTÖRÜ ASLINDA KIŞ AYLARINA GİRİLDİĞİ ZAMAN YEDEK PARÇASINDAN, MOTOSİKLET SATIŞINA GENEL ANLAMDA BİR AZALMA GÖSTERİR. GLOBAL BİR SEBEP OLAN KOVİD – 19 SEBEBİYLE BANA SORARSANIZ, SAMSUN VE TÜM TÜRKİYE GENELİNDE MOTOSİKLET SATIŞLARINDA BİR ARTIŞ OLDUĞU MUTLAKTIR. ÖZELLİKLE HAFTA SONU VE AKŞAM 9’DAN SONRA GELEN YASAKLAR SEBEBİYLE PAKET SERVİSLERİNDE BİR ARTIŞ OLDUĞUNU GÖZLEMLEMEKTEYİZ. MAĞAZALARIN MOTOSİKLET SAYISINI ARTTIRMASI GEREKSE PAKET SERVİSLERİ DAHA HIZLI BİR ŞEKİLDE TÜKETİCİYE ULAŞTIRMA ÇABASI DOLAYISIYLA BİZİM SEKTÖRÜMÜZDE DE MÜTHİŞ BİR ETKİ ETMESE BİLE BİR ARTIŞ OLUŞTURDU. SON 2 YILI BAZ ALIRSAK 50 CC OLARAK GEÇEN ARABA EHLİYETİ İLE DE KULLANILABİLEN VE DAHA ÇOK VATANDAŞA ULAŞMA İMKANI SAĞLAYABİLEN MOTOSİKLETLER TERCİH EDİLMEKTEDİR. BUNUN YANINDA AYRICA DÜNYANIN GELİŞMESİYLE BİRLİKTE ELEKTRİKLİ ARAÇLARA DA BİR İLGİ ARTMAKTADIR. FİYATLARI 3 BİN TL İLE BAŞLIYOR YUKARIYA DOĞRU ARTIYOR” DEDİ.

Motosiklet Sektöründe PAKET Hareketliliği
Son Güncelleme :

09 Aralık 2020 - 13:35

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/motosiklet-sektorunde-paket-hareketliligi/33137/" title="facebook">

Korona virüs tedbirleri kapsamında işletmelerin paket servise geçmesi motosiklet sektörüne olumlu yansıdı. İşletmeler siparişleri hızlı yetiştirmek amacıyla motosiklet satın alıyor.

Genellikle kış aylarındaki olumsuz hava koşullarından dolayı fazla tercih edilmediği için düşüşe geçen motosiklet sektörü, paket servis döneminde yeniden yükselişe geçti. Korona virüs döneminde işletmelerde oturarak yemek yeme yasaklanmıştı. Hafta sonu ve akşam gelen yasakların ardından işletmelerde paket servisi yoğunluğu yaşanmaya başladı. Bununla birlikte işletme sahipleri ise siparişe yetişmek için yeni ulaşım araçları almaya başladı. Motosiklet sektörüne ise bu durum olumlu yansıdı. Teknolojinin gelişmesiyle ve ekonomik olarak daha uygun olması sebebiyle elektrikli motosikletlere talep arttı. Motosikletler 3 bin TL ’den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

Samsun’da motosiklet sektöründe faaliyet veren bir firmanın sahibi Bekir Ozan Gebeşoğlu, “Motosiklet sektörü aslında kış aylarına girildiği zaman yedek parçasından, motosiklet satışına genel anlamda bir azalma gösterir. Global bir sebep olan Covid- 19 sebebiyle bana sorarsanız, Samsun ve tüm Türkiye genelinde motosiklet satışlarında bir artış olduğu mutlaktır. Özellikle hafta sonu ve akşam 21.00’den sonra gelen yasaklar sebebiyle paket servislerinde bir artış olduğunu gözlemlemekteyiz. Mağazaların motosiklet sayısını arttırması gerekse paket servisleri daha hızlı bir şekilde tüketiciye ulaştırma çabası dolayısıyla bizim sektörümüzde de müthiş bir etki etmese bile bir artış oluşturdu. Son 2 yılı baz alırsak 50 cc olarak geçen araba ehliyeti ile de kullanılabilen ve daha çok vatandaşa ulaşma imkanı sağlayabilen motosikletler tercih edilmektedir. Bunun yanında ayrıca dünyanın gelişmesiyle birlikte elektrikli araçlara da bir ilgi artmaktadır. Fiyatları 3 bin TL ile başlıyor yukarıya doğru artıyor” dedi.

Bir lokanta işletme sahibi Kemal Katırcıoğlu ise, “Biz paket serviste daha öncesinde yakın civar yerlere hizmet veriyorduk. Pandemi dolayısıyla paket servisleri hızlandı. Bir adet elektrikli motosiklet aldım, idare ederim diye düşündüm. Bir zaman sonra müşterilere cevap veremedik. İnsanlar evlerinden çıkamıyorlar, mağazalarından bile çıkıp gelmeye çekiniyorlardı. Şu anda büyük ihtimalle bir tane daha alacağız. Onu da aldıktan sonra rahatlarız diye düşünüyorum. Üçüncü motosiklete de ihtiyaç olabilir çünkü paket servise yoğunluk var” diye konuştu.