Muratpaşa'da binalar dezenfekte ediliyor | 3 Mayıs 2024İmar Haber

3 Mayıs 2024 - 08:38

Muratpaşa’da binalar dezenfekte ediliyor

GEN MURATPAŞA’DA BİNALAR DEZENFEKTE EDİLİYOR (FOTOĞRAFLI) ANTALYA (İHA)- COVİD-19 VAKA SAYISININ ARTIŞ GÖSTERDİĞİ ANTALYA’DA, MURATPAŞA BELEDİYESİ VAKA GÖRÜLEN APARTMANLARI, SİTELERİ DEZENFEKTE EDİYOR. BELEDİYEYE ULAŞAN TALEPLERİ DEĞERLENDİREN EKİPLER, KASIM AYINDA BİN 500 BİNAYI DEZENFEKTE EDERKEN ARALIKTA BU RAKAMA İLK 15 GÜNDE YAKLAŞTI. MURATPAŞA BELEDİYESİ, COVİD-19 VAKASI GÖRÜLEN SİTE VE APARTMANLARIN ORTAK KULLANIM ALANLARININ DEZENFEKTASYONUNA EYLÜL AYINDA BAŞLADI. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE OLUŞTURULAN EKİPLER, 444 80 07 NUMARALI TURUNÇ MASA ÇAĞRI MERKEZİNE ULAŞAN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA GÜNÜN ROTASINI BELİRLEYİP HER SABAH YOLA ÇIKIYOR. EKİPLER, BELİRLENEN ADRESE ULAŞTIKLARINDA TULUMLARINI GİYİP KORUYUCU MASKELERİNİ TAKIYOR VE APARTMANLARIN, SİTELERİN GİRİŞ KAPILARINDAN BAŞLAYARAK MERDİVENLERDEN ASANSÖRLERE, POSTA KUTULARINA VE VARSA ÇOCUK OYUN PARKLARINA KADAR TÜM ORTAK KULLANIM ALANLARINI DEZENFEKTE EDİYOR. EKİPLER, KASIM AYINDA BİN 500 BİNAYI DEZENFEKTE EDERKEN ARALIKTA SADECE 15 GÜN İÇİNDE BİN 234 BİNA DEZENFEKTESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ. EKİPLERİN SON OLARAK DEZENFEKTE ETTİĞİ SİTELERDEN BİRİNİN YÖNETİCİSİ AHMET HAMAMCIOĞLU, SON 2-3 AY ÖNCESİNE KADAR HER ŞEY İYİ GİDERKEN ANTALYA’DA VAKALARIN ARTMASINA PARALEL OLARAK SİTE SAKİNLERİ ARASINDA DA COVİD-19 VAKALARININ GÖRÜLMEYE BAŞLADIĞINI SÖYLEDİ. HAMAMCIOĞLU, “SANIYORUM 4’ÜNCÜ YA DA 5’İNCİ VAKA OLDU. HER SEFERİNDE MURATPAŞA BELEDİYEMİZİ ARAYARAK TURUNÇ MASA’DAN DEZENFEKTEYLE İLGİLİ TALEPLERİMİZİ OLUŞTURDUK. HEMEN ERTESİ GÜN EKİPLER GELDİ” DİYE KONUŞTU. DEZENFEKTE İŞLEMİNİN HEM PSİKOLOJİK OLARAK KENDİLERİNİ RAHATLATTIĞINI HEM DE SAKİNLERİN BELEDİYEYE OLAN GÜVENİNİ ARTTIRDIĞINI BELİRTEN HAMAMCIOĞLU, “BU YÖNDEN BAŞTA SAYIN ÜMİT UYSAL OLMAK ÜZERE MURATPAŞA BELEDİYESİ’NİN TÜM ÇALIŞANLARINA ŞÜKRANLARIMI ARZ ETMEYİ BİR BORÇ BİLİRİM” DEDİ.

Muratpaşa’da binalar dezenfekte ediliyor
Son Güncelleme :

17 Aralık 2020 - 11:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/muratpasada-binalar-dezenfekte-ediliyor/39555/" title="facebook">

Covid-19 vaka sayısının artış gösterdiği Antalya’da, Muratpaşa Belediyesi vaka görülen apartmanları, siteleri dezenfekte ediyor. Belediyeye ulaşan talepleri değerlendiren ekipler, Kasım ayında bin 500 binayı dezenfekte ederken aralıkta bu rakama ilk 15 günde yaklaştı.

Muratpaşa Belediyesi, Covid-19 vakası görülen site ve apartmanların ortak kullanım alanlarının dezenfektasyonuna eylül ayında başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler, 444 80 07 numaralı Turunç Masa çağrı merkezine ulaşan talepler doğrultusunda günün rotasını belirleyip her sabah yola çıkıyor.

Ekipler, belirlenen adrese ulaştıklarında tulumlarını giyip koruyucu maskelerini takıyor ve apartmanların, sitelerin giriş kapılarından başlayarak merdivenlerden asansörlere, posta kutularına ve varsa çocuk oyun parklarına kadar tüm ortak kullanım alanlarını dezenfekte ediyor. Ekipler, kasım ayında bin 500 binayı dezenfekte ederken aralıkta sadece 15 gün içinde bin 234 bina dezenfektesini gerçekleştirdi.

Ekiplerin son olarak dezenfekte ettiği sitelerden birinin yöneticisi Ahmet Hamamcıoğlu, son 2-3 ay öncesine kadar her şey iyi giderken Antalya’da vakaların artmasına paralel olarak site sakinleri arasında da Covid-19 vakalarının görülmeye başladığını söyledi. Hamamcıoğlu, “Sanıyorum 4’üncü ya da 5’inci vaka oldu. Her seferinde Muratpaşa Belediyemizi arayarak Turunç Masa’dan dezenfekteyle ilgili taleplerimizi oluşturduk. Hemen ertesi gün ekipler geldi” diye konuştu.

Dezenfekte işleminin hem psikolojik olarak kendilerini rahatlattığını hem de sakinlerin belediyeye olan güvenini arttırdığını belirten Hamamcıoğlu, “Bu yönden başta Sayın Ümit Uysal olmak üzere Muratpaşa Belediyesi’nin tüm çalışanlarına şükranlarımı arz etmeyi bir borç bilirim” dedi.