Muş'un Yeni Otogarı Açıldı | 23 Nisan 2024İmar Haber

23 Nisan 2024 - 20:24

Muş’un Yeni Otogarı Açıldı

Muş Şehirlerarası Otobüs Terminalinin (MUŞTİ) İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´nun katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. Süleyman Soylu´nun katıldığı açılaşa, Otobüs Terminalinden çok Kanal İstanbul sözleri damgasını vurdu.

Muş’un Yeni Otogarı Açıldı
Son Güncelleme :

02 Ocak 2020 - 12:16

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/musun-yeni-otogari-acildi/14951/" title="facebook">

Muş Belediyesi tarafından Muş-Bingöl karayolu üzerinde yapımı tamamlanan Muş Şehirlerarası Otobüs Terminali (MUŞTİ) hizmete açıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muş Valisi İlker Gündüzöz, Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, AKP İl Başkanı Rahmetullah Yaktı, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehirlerarası terminal binasının açılışı için burada bulunduklarını ve öncelikle bu tesisin, bu güzel hizmetin hem Muş´a hem Muşlulara hem de Muş´u ziyaret edip bu hizmettin istifade edecek tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını diledi.



Şenyayla Üs Bölgesinin ziyaret ettiklerini hatırlatan Bakan Soylu, “Sabahleyin Muş´a geldiğimiz de bir borcumuzu eda etmeye gittik; Şenyayla´ya, yeni yaptığımız üs bölgesine. Orada kahramanlarımızın bundan kısa bir süre önce hakikaten canları pahasına ortaya koymuş oldukları bir operasyonun başarılı sonucunu ve onları tebrik etmeye gittik. Kar yağıyordu, epey de bir kar vardı ama ay yıldızlı bayrak 50 metre göklere çekilmiş orada dalgalanıyordu. Allah razı olsun memleketimizin birliği için, beraberliği için, memleketimizin yarınları için, huzurumuz için, kardeşliğimiz için, üretimimiz için, zenginliğimiz için gayret gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Belediye Başkanımız Feyat Asya, hakikaten önemli bir eserin altına imza atmış. Yaklaşık 6 bin 500 metrekare kapalı alan ve 13 milyonu aşan bir maliyetle hakikaten Muş´a yakışır ve iyi bir hizmet verecek, ilk kez inildiğinde de buradan seyahat edildiğinde de insanların huzur içerisinde, güven içerisinde rahatlıkla adım atacağı, burada hizmet veren özellikle seyahat firmalarının çok daha hem konforlu hem de güzel bir şekilde kendilerinin çalışma ortamlarına kavuştuğu bir tesisi Muş´a kazandırdığı için Muş Belediyesini tebrik ediyorum. Kıymetli Feyat Asya başkanımızı tebrik ediyorum ve takdir ediyorum.

Muş´un hizmetleri bura ile sınırlı değil. Şu kısa zaman içerisinde burada gördüğüm bir çok kez geldiğimden sonra hep yeniliklerle karşılaştığım Muş´ta bir taraftan sabahleyin indiğim havalimanı ki nisan-mayıs ayında terminal binası tamamlandı. 400 binlik kapasite 1 milyona çıkarıldı. Ve yine bununla birlikte bahar ayında Alparslan-2 Barajı şalter basacak, topraklarımız suyla buluşacak. Yine bunun yanı sıra yeni stadınız yapılıyor. İnşallah yakın bir zamanda bitecek. Eski stadınızın yeri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından gerekli hazırlıklar yapıldı. Zannediyorum ki o da yaklaşık 53 dönümlük bir arazi içerisinde Muş çok güzel bir millet bahçesine kavuşacak. Yine belediyemizin lale vadisi hakikaten 100 dönüme yakın bir alanda çok güzel bir rekreasyon alanı oluşturmuş. Muş´umuzun toprakları bereketli ve çok güzel alanları var. Ama belediyenin kendi mimarisiyle oluşturduğu ve aynı zamanda da rekreasyonunu hakikaten bütün güzelliğiyle yansıttığı çok anlamlı bir lale vadisini Muş halkımızla buluşturdu. Yine orada da bitmiş değil. Yine başka bir alan daha oluşturuyor ki o da çok önemli ve çokta güzel bir park göletli park. O da nereden bakarsanız 56 dönümlük park. Yine 42 dönüme Ahmed-i Hani parkı yapıldı ve gerçekleştirildi. Bu şu demektir; kentin, şehrin, insanlarının yorgunluğunu atabilmesi için, çocuklarının çok daha güvenli alanlarda boş zamanlarını geçirebilmesini temin edebilmesi için bütün yatırımlar belediyemiz başta olmak üzere bütün kurumlarımız tarafından başarılı bir şekilde yapılıyor.

Beni heyecanlandıran bir proje de kent meydanı projesidir. Aslında ihalesi yapılmış, bitirilmişti ama KİK´ten geri döndü herhalde tekrar yapılacak zararı yok. Yapılacak inşallah Muş çok güzel bir kent meydanına kavuşacak ona inanıyorum.

Güzel bir projemiz daha var o da İl Özel İdare bünyesinde gerçekleşen bir proje; Murat Nehri Rekreasyon Projesi. Murat Nehrinin böyle 2 tarafından çok güzel ve iyi planlanmış bir şekilde rekreasyonu sağlanıyor. Bütün bunların tamamı 5-6 ay, bir sene içerisinde Muş´la buluşacak. Ama şunu söylemem gerekir; bunların hepsi bize moral veren, Muşluya moral veren, heyecanımızı artıran ama aynı zamanda hedeflerimizi de artıran önemli adımlardır.” dedi.

2 yıl Sonra Muş Yerli Otomobiline de Kavuşacak

Muşluların 2 yıl sonra yerli otomobile kavuşacağını kaydeden Bakan Soylu, “İnşallah 2 yıl sonra Muş yerli otomobiline de kavuşacak. Doğu ve Güneydoğu´nun makus talihi yenilmiştir. Yol yoktu, hastane yoktu, doktor yoktu, öğretmen yoktu, üniversite yoktu, havalimanı yoktu, Tayyip Erdoğan ve AK Parti Hükümetiyle birlikte Allah´ımıza şükürler olsun havalimanı olmayan illerin tamamında havalimanı, illerimizin tamamında üniversite, hastaneler, doktorlar, okullar, öğretmenler, kadın kültür merkezleri, gençlik kültür merkezleri, köylere kadar, mezralara kadar yollar, tüm güvenlik tesislerimiz. 2019 yılında KÖYDES´in yol bütçesi 40 milyon liraydı. Doğu ve Güneydoğu´nun her noktasında öyledir.

Doğu ve Güneydoğu´nun tamamında Mardin´den Van´a kadar, Diyarbakır´dan Tunceli´ye kadar turist sayısı ortalama yüzde 250´nin üzerinde yükselmiştir. Daha da yükselecek. Huzur, güven, terörizmden ve teröristten arınmayla beraber Doğu ve Güneydoğu kendini bulmaktadır ve adımları hızlanarak kalkınma, gelişme ve huzur ekseninde artmaya devam edecektir. Ne günlerden geçtiğimizi biliyoruz. Saat 04.00´ten sonra insanların güveni olmadığı için yola çıkmakta, sokağa çıkmakta, çocuklarını eve kapatmakta zorlandığı günlerden gecenin yarılarına kadar herkesin özgür ve hür bir şekilde yaşadığı ve kendini bulduğu bir tablonun içerisindeyiz. Bir taraftan Doğu ve Güneydoğu´da hayvancılık, bir taraftan tarım, bir taraftan özellikle altını çizerek söylüyorum Ağrı´da bu hamleyi başlattık, diğer Doğu ve Güneydoğu vilayetlerimizde Tunceli ile beraber devam ediyoruz. Diyarbakır´da var, Mardin´de var ama valimizle, belediye başkanımızla, milletvekilimizle, il başkanımızla, arkadaşlarımızla konuştuk. Ağrı´da şu anda 1,5 yılda 6 bin kadını çalıştırabilir hale geldik tekstilde. 1,5 yıl sonra inşallah bu sayı 18 bine çıkacak. Bu bizim planlamamız. Ve dünyanın en büyük tekstil ürünleri geliyor. Şimdi hep beraber çalışacağız ben de emrinize amade olacağım ve tekstil merkezlerini daha iyi bir noktaya taşımak için Muş´tan beraber gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Terörle mücadeleye ayırdığımız kaynakları gelişmeye, kalkınmaya, ülkemizin yarınlarına yatıracağız

Terörle mücadeleye harcanan kaynakların gelişmeye, kalkınmaya, ülkenin yarınlarına yatıracaklarını hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Muş´a her geldiğimde güç buluyoruz, kuvvet buluyoruz. Diğer meseleyi bize bırakın. Terörle mücadele. Bu size sözümüzdür; 2020 yılında ezeceğiz ve böyle bir terör örgütü kalmayacak. Bu millet rahatlayacak. 40 yıldır bu işle uğraşıyoruz, 40 yıldır çoluğumuz, çocuğumuz heder oldu, 40 yıldır bu ülkede bu işe ayırdığımız kaynakları inşallah önümüzdeki kısa süreden sonra gelişmeye, kalkınmaya, ülkemizin yarınlarına hep beraber güçlenerek ortaya koyacağımız, geliştireceğimiz Türkiye´ye sağlayacağız. Bunu beraber ve birlikte yapacağız. Merak etmeyin tarımından hayvancılığına kadar, istihdamda tekstilinden organize sanayi bölgelerindeki üretiminize kadar, yetmedi Doğu ve Güneydoğu Türkiye´nin inanç ve kültür turizminin merkezi olacaktır. Şurada Diyarbakır´ımız 639´da İslam´la müşerreflendi. Hazreti Zülkifl ve Hazreti Elyesa, dünyanın hiçbir noktasında, coğrafyanın hiçbir yerinde 2 peygamberin yan yana yattığı bir yer yok. Ama bizi kendimize bırakmadılar. Bizi bize bırakmadılar. Kalbimizle kalbimizi sevecek zaman bırakmadılar. Hepimizi bir şeylerle uğraştırdılar. Ya ekonomik krizlerle, ya terörle, ya değerlerimizi bir kuşatma içerisine alarak özgürlüklerimizi, hürriyetlerimizi sınırlandırmayla, vesayetle, darbelerle hep bunlarla Türkiye´yi karşı karşıya bıraktılar. Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan´la birlikte bunların hepsini aştık, aşmakla kalmadık bu ülkenin hakkını da, etrafımızdaki coğrafyanın huzurunu da, saha da kazandığımızı masada kaybetmedik, Amerika´da da, Rusya´da da insanın ve insanlığın hakkını aradık bu kadar basit ve net. İnşallah daha güçlü, daha öte yatırımlarla birlikte bunu sağlayacağız.” İfadelerini kullandı.

Çatlasa da, Patlasa da Kanal İstanbulu Yapacağız

2011´de milletin kararını verdiğini ve Kanal İstanbul´u yapacaklarını hatırlatan Bakan Soylu, “Birileri çatlasa da, patlasa da 2011´de milletimiz karar verdi Kanal İstanbul´u yapacağız. 2020´de moralimiz daha güçlü olacak, daha kuvvetli olacağız, daha üreten bir Türkiye olacağız, daha saflarımızı sıklaştıracağız, daha omuz omuza olacağız ve sadece 780 bin kilometreye değil etrafımızdaki coğrafyaya ve dünyaya medeniyetimizin kardeşliğini, medeniyetimizin birikimini nakşeden, yeniden kendi küllerinden dimdik bir şekilde ayakta olan ve dünyaya halk sesini duyuran Srat-ı Müstakim´de giden bir Türkiye ve büyük bir millet olarak hep birlikte 2020´yi de kucaklayacağız. Ve 2023´te Türkiye bu gün olduğu gibi cumhuriyetimizin 100. yılında stratejik bir güç olarak inşallah 2030´lar, 2053´ler, 2071´ler inşallah büyük adımlar atacağız. Hemen yanı başımızdaki şu Muş Ovası, Malazgirt Ovasının bize bıraktığı emanetleri, şurada elimizi uzattığımızda uzandığımız Ahlat´ın bize bıraktığı emanetleri elbette ki unutmadan, güçlendirerek bütün dünyayı da bu maneviyattan hisselendirerek adımlarımızı atacağız. Biz Müslüman bir milletiz ve Allah´a Hamdu Sena olsun ki bunun gereklerini bir millet olarak yerine getiriyoruz. Getirdiğimiz içindir ki 7 başlı ejderhayla uğraşmamıza rağmen Cenabı Allah´ın inayetiyle yolumuza dimdik devam ediyoruz. Çok çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz ama bunun yeterli olmadığına inanıyoruz. Bunun yeterli olduğu yol Cenabı Allah´tan geçer buna da inanıyoruz. Onun için gayret göstereceğiz, mücadele edeceğiz, hakka sarılacağız ve ülkemizin gereklerini dünya için yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise, “Teşrifleri ile bugün bizleri şereflendiren ve her seferinde ilimizde ağırlamaktan gurur duyduğumuz fahri hemşehrimiz, abimiz, büyüğümüz, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu´ya ziyaretlerinden dolayı sonsuz şükranlarımı sunarım. Sayın Bakanım, Bugüne kadar mensubu olmakla şeref duyduğum partimizin politikaları çerçevesinde alt yapısı üst yapısı sosyal ve kültürel alanda belediyeciliği ilimizde hayata geçirme uğraşı olduk. Bu uğraşımız ve çabalarımızda devlet büyüklerimize yaptığımız bütün müracaatların karşılık bulması bizleri minnettar kılmıştır. Bu minnet bilinci ile bizlere verilen destek ve sağlanan katkılardan dolayı şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Yola çıktığımız ilk gün taahhütlerimizi hep gerçekleşebilecek hedefler üzerinden inşa ettik. Birlikte Yöneteceğiz dedik. “Ortak Akıl Birlikte Yönetim “ sloganımıza sadık kalarak ideal bir şehir inşa etmeyi hedefledik. Allah´a şükürler olsun ki bugün bütün olumsuzluklara ve imkansızlıklara rağmen stratejik planımızda belirlediğimiz hedeflerimizi gerçekleştiriyoruz. Gerçekçi davrandık, kapasitemize göre hareket ederek istediğimizi elde ettik. İklim şartlarından dolayı yılın yarısını karla mücadele ederek geçirmemize rağmen yatırım programlarımızı bir yılın genelinden daha ileri bir seviyede yürütüyoruz. Her geçen gün artan performansımızla çalışmaya devam edeceğiz. Bizler hizmette kanaatin olmadığına inanıyoruz ve bu doğrultuda halkımıza hizmetkarlık ediyoruz. Bugün burada açılışını yaptığımız tesisimizle ilimizde yaşanan önemli bir eksikliği gidermenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Terminaller şehirlerin aynasıdır diyerek modern bir kompleks inşa ederek halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bir taraftan alt yapı ve üst yapı alanında yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmanın gayretindeyken, diğer taraftan tesis alanındaki ihtiyaçları da karşılamaya çalışıyoruz. Halkımızın bizlere layık gördüğünü güven ve desteği boşa çıkarmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu duygularla teşrifleri ile bizleri şereflendiren Sayın Bakanımıza ve beraberindeki heyete teşekkür eder, siz kıymetli hemşehrilerime saygılarımı sunarken, açılışını yapacağımız Muş Şehirlerarası Otobüs Terminalimizin ilimize ve halkımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.