Nasreddin Hoca Evi yazın ziyarete açılacak | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 10:05

Nasreddin Hoca Evi yazın ziyarete açılacak

KONYA’NIN AKŞEHİR İLÇE BELEDİYESİNİN HAZIRLADIĞI PROJE KAPSAMINDA KONYA OVASI PROJESİ BÖLGE KALKINMA İDARESİ BAŞKANLIĞI İLE AKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN NASREDDİN HOCA DÜNYA MİZAH KÖYÜ PROJESİ İÇERİSİNDE YER ALAN NASREDDİN HOCA EVİ RESTORASYONU TAMAMLANDI.

Nasreddin Hoca Evi yazın ziyarete açılacak
Son Güncelleme :

22 Aralık 2020 - 15:55

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/nasreddin-hoca-evi-yazin-ziyarete-acilacak/43601/" title="facebook">

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesinin hazırladığı proje kapsamında Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile Akşehir Belediyesi tarafından yürütülen Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü Projesi içerisinde yer alan Nasreddin Hoca Evi restorasyonu tamamlandı.

Restorasyonu tamamlanan “Nasreddin Hoca Evi” fıkra canlandırmalı “Nasreddin Hoca Evi Müzesi” olarak işlevlendirilecek. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Nasreddin Hoca Evi Müzemizin restorasyonu ve dış alanındaki çevre düzenlemeleri tamamlandı. Şu an için fıkra canlandırmaları ile ilgili realisttik silikon heykel çalışmaları sürüyor. Bunlar tamamlandığında evin içerinde 18 fıkranın canlandırıldığı realisttik silikon heykeller ve Nasreddin Hoca dönemine ait malzemeler ile tefriş edilecek. Ayrıca çeşitli bilgiler, panolar vasıtasıyla da Hocamızın fıkraları anlatılacak. Bahçesinde ise insanların hoşça vakit geçirebileceği alanlar, yürüyüş yolları, havuz ve dinleme amaçlı bölümler bulunacak. Nasreddin Hocamızın evi, yaz aylarında değerli hemşehrilerimizin ve Akşehir’e gelen misafirlerimizin ziyaretine açılmış olacak” dedi.