New York Sağlık Departmanı'ndan korona virüs uyarısı | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 23:35

New York Sağlık Departmanı’ndan korona virüs uyarısı

NEW YORK SAĞLIK DEPARTMANI, KORONA VİRÜSE YAKALANAN BİRÇOK HASTANIN İYİLEŞTİKTEN AYLAR SONRA DAHİ CİDDİ SAĞLIK SORUNLARI YAŞADIĞI KONUSUNDA DOKTORLARI UYARDI.

New York Sağlık Departmanı’ndan korona virüs uyarısı
Son Güncelleme :

07 Aralık 2020 - 11:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/new-york-saglik-departmanindan-korona-virus-uyarisi/31880/" title="facebook">

New York Sağlık Departmanı, korona virüse yakalanan birçok hastanın iyileştikten aylar sonra dahi ciddi sağlık sorunları yaşadığı konusunda doktorları uyardı.

Dünyada en fazla korona virüs vakasının ve can kaybının görüldüğü ABD’de New York Sağlık Departmanı, daha önce korona virüse yakalanmış olan birçok hastada iyileştikten aylar sonra dahi nefes alma ve diğer solunum problemleri, kalple ilgili rahatsızlıklar, kan pıhtılaşması, uyku bozukluğu ve kronik yorgunluk sendromu, zihinsel yönelim bozukluğu, eklem ve kas ağrısı, depresyon ve TSSB (travma sonrası stres bozukluğu) gibi ciddi sağlık sorunları tespit edildiği konusunda doktorları uyardı.

New York Sağlık Departmanı’nın sağlık personeli için hazırladığı kılavuzda, “Hafif, orta veya şiddetli bir şekilde Covid-19’u atlatan hastaların büyük bir kısmında kalıcı semptomlar görülmeye devam ediliyor. Covid-19 “uzun taşıyıcıları” olarak adlandırılan bu hastalar, enfeksiyonun şiddetli dönemini atlattıktan sonra çeşitli kalıcı etkileri taşımaya devam ediyor” ifadeleri yer aldı. Sağlık Departmanı, semptomların kişiden kişiye değiştiğinin, anatomik olarak çeşitli, tahmin edilemez veya teşhis edilmesi zor olabileceğinin altını çizdi. Genç hastaların, hastalık sonrası normal sağlık durumlarına dönemediğini vurgulayan New York Sağlık Departmanı, bu sürecin ciddiye alınması ve uygun şekilde tedavi edilmesi konusunda uyardı. Kılavuzda, Covid-19 sonrası enfeksiyon konusunda deneyimi olan uzmanlar veya kliniklerle koordinasyon önerisi de yer aldı.

Toplam vaka sayısı 15 milyonu geçti

Amerika’da günlük vaka sayısının ortalama 191 bin 524 olduğu bildirilirken, son 24 saat içinde kayıtlara geçen veriler ile birlikte toplam vaka sayısı 15 milyon 152 bin 536’ya, toplam can kaybı sayısı ise 288 bin 886’ya ulaştı.