Pazartesi ve Salı Kurumlar Kapalı Olacak | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 09:02

Pazartesi ve Salı Kurumlar Kapalı Olacak

Cumhurbaşkanlığı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına konuyla ilgili yazı gönderildi. Kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarının pazartesi günü idari izinli sayılacağı belirtildi.

Pazartesi ve Salı Kurumlar Kapalı Olacak
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2020 - 16:34

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/pazartesi-ve-sali-kurumlar-kapali-olacak/17966/" title="facebook">

“Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.”

İDARİ İZİN NEDİR?

İdari izin verildiğinde devlet memurları haricinde özel sektör çalışanları bu izinden faydalanamamaktadır. Sadece memurlar değil, devlet sanatçıları, belediye görevlileri, devlet sahne sanatçıları da idari izinli sayılmaktadır. İdari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kurum tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdaresi izin, Bakanlar Kurulu kararı neticesinde çalışma gününün tatil ilan edilmesi demektir. Bu tatil, kanunu tatil olmayıp adından da anlaşılacağı gibi tamamen idari bir tatildir.