PimCo Uyardı "Resesyon Kapıda" | 24 Nisan 2024İmar Haber

24 Nisan 2024 - 09:08

PimCo Uyardı “Resesyon Kapıda”

Pacific Investment Management Co. (Pimco) küresel baş ekonomi danışmanı Joachim Fels’e göre, “belirgin bir olasılıkla” teknik resesyonla karşı karşıyayız.

PimCo Uyardı “Resesyon Kapıda”
Son Güncelleme :

09 Mart 2020 - 23:01

Pimco’dan Fels, koronavirüs salgınının talep ve arzı düşürmesi ile ABD ve Avrupa’da teknik resesyon riskinin olduğunu söyledi. Piyasalar da yatırımcılar güvenli liman arayışında…

Çin’de ocak ayında ortaya çıkan coronavirus dünya borsasının zor günler geçirmesine neden oldu. Piyasalardaki güvensizlik altın fiyatlarının yükselmesine, tahvil faizlerinin ise düşmesine yol açtı. Cuma günkü kapanışına kadar dünya borsalarındaki kayıp yüzde 15’e kadar çıktı. 500 büyük Amerikan şirketini kapsayan SP-500 bugün tam anlamıyla Kara Pazartesiyi yaşadı. Günü yüzde 7 kayıpla açan SP-500 kuru şoku atlatmak için 15 dakikalık ara verdi.

Yaşanan ekonomik düşüşlerden sonra; baş ekonomi danışmanı Joachim Fels, kendi müşterilerine yaptığı sunumda durumun daha da kötü olacağının işaretini verdi: “Ekonomi için önümüzdeki birkaç aylık dönemde henüz en kötü geride kalmadı” dedi.

Corona virüsü dünya üzerinden temizlenmezse SP-500 ‘ün bir yüzde 20 daha düşeceği ve altının ons fiyatının 2 bin dolara ulaşacağı öngürülüyor.

Resesyon: Büyük ekonomilerde; gerçek (GSYİH) gayri safi yurt içi hasılanın en az altı aylık periyotta arka arkaya düşüş göstermesi durumudur. Ekonomide durgunluk olarak da bilinir.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN