Polonya toplu aşılamaya Ocak'ta başlıyor | 3 Mayıs 2024İmar Haber

3 Mayıs 2024 - 22:16

Polonya Toplu Aşılamaya Ocak’ta Başlıyor

POLONYA’DA HÜKÜMET ULUSAL AŞILAMA PROGRAMI’NI KABUL ETMESİYLE 60 MİLYON AŞI SİPARİŞ EDEN POLONYA’DA TOPLU AŞILAMAYA OCAK AYINDA BAŞLANACAK. AŞILAMA İŞLEMİ GÖNÜLLÜ VE ÜCRETSİZ OLACAK.

Son Güncelleme :

16 Aralık 2020 - 13:35

Polonya Toplu Aşılamaya Ocak’ta Başlıyor

Polonya’da hükümet Ulusal Aşılama Programı’nı kabul etmesiyle 60 milyon aşı sipariş eden Polonya’da toplu aşılamaya Ocak ayında başlanacak. Aşılama işlemi gönüllü ve ücretsiz olacak.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki hükümet olarak uzmanlarla yaptıkları görüşmeler sonrası Ulusal Aşılama Programı’nı kabul ettiklerini duyurdu. Toplu aşılamaya Ocak ayında başlamayı planladıklarını açıklayan Başbakan Mateusz Morawiecki, Polonyalılara yapılacak ilk aşının bir dönüm noktası olacağını, çünkü aşının pandemiden ebediyen kurtulmanın tek çaresi olduğunu söyledi. Ocak ayında başlanacak toplu aşılama için Polonya 6 firmadan 60 milyon adet aşı siparişi verirken, aşılama zorunlu değil, gönüllülük esasına dayalı olacak. 38 milyonluk ülkede ilk etapta sağlık çalışanları, güvenlik görevlileri, huzurevi ve bakımevinde kalanların aşılanacağı programa göre aşılama işlemi herkes için ücretsiz olacak. Öncelikli ve riskli grupların aşılanmasının ardından toplumun diğer kesimleri aşılanmaya başlanacak.

Aşılama programı için 6 milyar zlotilik (yaklaşık 1.5 milyar dolar) bütçe tahsis edilen Polonya’da, en hızlı şekilde ve mümkün olduğu ölçüde çok sayıda kişiye aşı yapılması hedefleniyor. Aşılama programının başarıya ulaşması, pandemiyi yenebilmek için toplumun büyük çoğunluğunun aşılanması gerektiğine dikkat çeken Başbakan Mateusz Morawiecki aşıya ilişkin endişeleri olanlara ise bilime, bilim adamlarına güvenmeleri çağrısında bulundu. Mateusz Morawiecki, “Ekonomik ve toplumsal yaşamda normale dönecek kadar durumun iyi olduğunu gösteren, virüsü yenmişimiz gibi davranmamızı sağlayacak bir durum yok. Bizler de diğer batılı ülkeler gibi sıkı bir şekilde aşılamaya başlamalıyız. Üçüncü dalga riskini dikkate aldığımızda hükümet olarak bizler aşıya yatırım yapıyor, aşıya umut bağlıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.