PTT'DEN ÜCRETSİZ MASKE | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 08:32

PTT’DEN ÜCRETSİZ MASKE

PTT’DEN ÜCRETSİZ MASKE
Son Güncelleme :

05 Nisan 2020 - 21:20

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/ptt-den-ucretsiz-maske-dagitimi-basladi/17533/" title="facebook">

Cumhurbaşkanı Erdoğan coronavirüsle mücadele kapsamında yeni tedbirleri kamuoyuna sundu. 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı, 30 büyükşehire giriş ve çıkış yasağı getirilirken son olarak maske takma zorunluluğuna değindi.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de yasak başladı, maskesi olmayan yolculara maske dağıtımı yapıldı. İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararla marketler ve çarşılara ayrıca bazı şehirlerde ulaşım araçlarına maske takılmadan girilmeyeceği açıklanmıştı. Bu konuda maske eksiği bulunan vatandaşlar için PTT açıklama yaptı.

PTT’DEN AÇIKLAMA
PTT tarafından yapılan açıklamada, “T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Dağıtımın şartları da belli oldu. Buna göre 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olanlar hariç vatandaşlara haftada 5 maske verilecek. Maskeler PTT tarafından evlere ulaştırılacak.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NDAN MASKE ÇAĞRISI
İstanbul Buyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından karar sonrası İstanbullulara çağrı yaptı. İmamoğlu açıklamasında, “Sağlığımız için, zorunlu olarak bulunduğumuz toplu taşıma araçlarında ve ortamlarda lütfen maske kullanalım. T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kararıyla online olarak ücretsiz maske temini sağlanmakta. Lütfen talep ediniz.” ifadelerine yer verdi.

ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞİ İÇİN AŞAĞIDAKİ HABERİMİZİ OKUYUNUZ!



E DEVLET ÜZERİNDEN MASKE SİPARİŞİ BAŞLADI