Resmi Yazışma Süreçleri Kısalacak | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 16:56

Resmi Yazışma Süreçleri Kısalacak

Cumhurbaşkanı Yrd. Fuat Oktay; yeni hükümet sisteminin aksayan yönlerinin öne çıkan en önemli problemlerinden birinin “bürokratik süreçlerin uzunluğu” olduğunu ve bunu kısaltacak yöntemler geliştirdiklerini söyledi.

Resmi Yazışma Süreçleri Kısalacak
Son Güncelleme :

12 Ocak 2020 - 2:39

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/resmi-yazisma-surecleri-kisalacak/15254/" title="facebook">

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin işleyişinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi için başlatılan çalışmalar tamamlanarak, bu konuda hazırlanan rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında oluşturulan komisyon, uzun süredir yeni hükümet sisteminin aksayan yönlerini ortaya çıkarmak ve çözüm önerisi geliştirmek için çalışıyordu. Sistemle ilgili öne çıkan en önemli problemlerden birinin de bürokratik süreçlerin uzunluğu oldu.

Bu konuda hazırlanan rapor ile çözüm önerilerinin önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanacağı belirtildi. Yürütme ile yasama arasındaki koordinasyon eksikliğinin, ‘nöbetçi bakan’ uygulaması ve yasa teklifleri hazırlama sürecine milletvekillerinin de dahil edilmesi ile büyük oranda giderildiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) İstanbul Genel Koordinatörü Kürşad Hamza Öner, CİMER koordinatörlerine ve kullanıcılarına, CİMER sisteminin işleyişi, kullanımı, öneri ve şikayetlerin hızlı sürede cevaplandırılması ve çözülmesine yönelik bilgi verdi.