Rusya'nın liman saldırısı sonrası buğday fiyatları yükseldi | 28 Nisan 2024İmar Haber

28 Nisan 2024 - 15:35

Rusya’nın liman saldırısı sonrası buğday fiyatları yükseldi

Rusya’nın liman saldırısı sonrası buğday fiyatları yükseldi
Son Güncelleme :

02 Ağustos 2023 - 11:16

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, Rusya’nın Ukrayna’nın Odesa limanına dün düzenlediği saldırının arz endişeleriniyeniden gündeme getirmesiyle altı işlem gününde ilk kez yükselerek yaklaşık yüzde 4 değer kazanırken, mısır da yüzde 2 yükseldi.

Odesa bölgesinin yetkilisi Oleh Kiper Telegram üzerinden yaptığı açıklamada Rusya’ya ait droneların bugün sabaha karşı Odesa bölgesinde bulunan liman ve tahıl depolama tesislerine saldırdığını söyledi.

Soya fasulyesi fiyatları güçlü talep sayesinde ikinci işlem gününde de yükseldi.

Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday vadeli kontratları dün 6,43 dolar/bushel ile 18 Temmuz’dan bu yana en düşük seviyeyi kaydetmesinin ardından yüzde 3.8artışla 6,77 dolar/bushel, yani 248,8 dolar/ton seviyesine yükseldi.

Mısır yüzde 2,2 yükselerek 5,18 dolar/bushel yani 203,9 dolar/ton seviyesine yükseldi.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN