Samsun 19 Mayıs'ta 150 Adet Kaçak Yazlık Tespit Edildi | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 22:06

Samsun 19 Mayıs’ta 150 Adet Kaçak Yazlık Tespit Edildi

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi Kumcağız, Yörükler, Yükseliş ve Engiz Mahallelerinde İmar Barışı Sürecinde 150 Adet Kaçak Yazlık Yapıldığı Tespit Edildi. Samsun Muhabiri İbrahim AKKUŞ’un CİMER ve Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunmasının Ardından Tespit Edilen Kaçak Yapılar Mühürlendi.

Samsun 19 Mayıs’ta 150 Adet Kaçak Yazlık Tespit Edildi
Son Güncelleme :

15 Ekim 2020 - 20:37

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/samsun-19-mayista-150-adet-kacak-yazlik-tespit-edildi/22083/" title="facebook">

İmar Barışı sürecinde Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde bulunan hazine arazilerinin üzerine kaçak olarak yazlıklar yapıldı. 19 Mayıs Belediyesi bu süreçte iddiaya göre yapılan kaçak yazlıklara göz yumdu. İlçede yerel muhabirlik ve gazetecilik yapan İbrahim Akkuş ise 19 Mayıs ilçesine bağlı Kumcağız, Yörükler, Yükseliş ve Engiz mahallelerinde imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için yapılan kaçak yazlıkları tek tek tespit ederek hem CİMER’e hem de savcılığa suç duyurusunda bulundu.

ibrahim-akkus1

Yapılan şikayet üzerine CİMER konunun araştırılması için Kaymakamlığıa yazı gönderirken, savcılıkta İbrahim Akkuş’un suç duyurusu üzerine harekete geçti.



Yapılan incelemede, 19 Mayıs ilçesinde imar barışı sürecinde yapı kayıt belgesi almak için 5 bin 645 başvuru yapıldığı ve bunların şuan için Kumcağız Mahallesi’nde 100’e yakınının ve toplamda 150’sinin kaçak olduğu tespit edildi.

ibrahim-akkus3

19 Mayıs ilçesine bağlı Engiz, Dereköy, Yörükler, Yükseliş, Kumcağız, Karagöl, Hibe, Ballıca, Karşıyaka, Dağköy, Düzköy, Kertme, Esenyer, İstiklal mahallelerinde imar barışı sürecinde hazine arazilerinin de üzerine kaçak yazlıkların yapıldığı ortaya çıkarken, 19 Mayıs Belediyesi söz konusu tespit edilen kaçak binaları tek tek mühürlemeye başladı. 19 Mayıs Belediyesinin mühürlediği yapıları en kısa sürede yıkması bekleniyor.

ibrahim-akkus