Samsun'da 20 Adet Konut Alanı İmarlı Arsa Satışı Yapılacak | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 11:47

Samsun’da 20 Adet Konut Alanı İmarlı Arsa Satışı Yapılacak

Samsun ili 19 Mayıs Milli Emlak Şefliğince Mülkiyeti Hazineye Ait Olan 20 Adet 2 Kat Konut Alanı İmarlı Arsanın Satış İhalesi 03 Şubat 2021 Tarihinde Yapılacak.

Samsun’da 20 Adet Konut Alanı İmarlı Arsa Satışı Yapılacak
Son Güncelleme :

12 Ocak 2021 - 22:58

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/samsunda-20-adet-konut-alani-imarli-arsa-satisi-yapilacak/57207/" title="facebook">

Aşağıda nitelikleri ve bulunduğu yerleri belirtilen taşınmazların satışına ilişkin ihale, 2886 sayılı Kanunun 45. Maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile karşılarında yazılı tarih ve saatlerde 19 Mayıs Milli Emlak Şefliği’nde toplanacak Komisyon huzurunda yapılacaktır.

1- Satışı yapılacak taşınmazlara ait şartnameler mesai saatleri içinde 19 Mayıs Hükümet Konağı 2. katındaki Milli Emlak Servisinde ücretsiz görülebilir veya alınabilir.

2- Posta ile yapılan müracaatlarda ihale gün ve saatinden sonra gelen teklifler kabul edilmez.

3- Satış bedelinin taksitle ödenmesi halinde, bedelin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanunî faizi ile birlikte tahsil edilir. Ayrıca satılan taşınmaz 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır. Hazine’ye ait taşınmaz malların satışı KDV’ ye tabi olmadığı gibi bu satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır.

4- İhaleye katılacakların;

a) Tebligat için Türkiye’de adresi gösterir beyanı (Birden fazla ihaleye katılacakların ayrı ayrı ihale esnasında beyan edilecektir.),
b) Gerçek kişilerin Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi (Birden fazla ihaleye katılacakların ayrı ayrı) ile gelmeleri, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını gösteren onaylı belgeyi,
c) Geçici teminata ait belge (Mevduat veya katılım bankalarından alınacak teminat mektupları süresiz, limit içi ve 2886 sayılı Kanunun 26 ve 27. maddelerine uygun olarak alınmış olacaktır.) Geçici teminat bedelleri; Saymanlık Vezneleri veya 19 Mayıs Malmüdürlüğü’nün Ziraat Bankası Ballıca Şubesindeki hesabına ada, parsel ve katılımcı bilgileri ile yatırılabilir. (Geçici teminatın banka yoluyla yatırılması veya EFT yapılması durumunda yatırıla tutarın ihale saatinden önce 19 Mayıs Malmüdürlüğü Muhasebe Servisinde geçici teminatlar hesabına alınmasının sağlanması gerekmektedir.)
d) Özel hukuk tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer Mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile gerçek veya tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir Noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi,

5- Ortak katılım halinde Komisyona Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesini, ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca;

6- Herhangi bir ihalenin uzaması halinde kalan ihalelere müteakip saatlerde devam edilecektir.

7- İstekliler ilanda belirtilen ilan saatine kadar komisyon başkanlığına ulaşmış olmak şartıyla yukarda belirtilen belgelerle birlikte imzalı şartname ve eklerin tamamen okunup kabul edildiği teklif edilen fiyatın rakam ve yazıyla birbirine uygun olarak teklif mektuplarını da içerir tekliflerini iadeli taahhütlü olarak yukarıda ihalenin yapılacağı adrese gönderebilirler. Ancak teklif sahibi komisyonda hazır bulunmadığı taktirde posta ile gönderilen tekilf son ve kesin teklif olarak kabul edilir. Posta ile yapılan müracaatlarda ihale saatinden sonra gelen teklifler ile usulüne uygun olmayan veya üzerinde kazıntı silinti veya düzeltme bulunan teklifler kabul edilmez.

8- İhaleye iştirak edecek isteklilerin, COVİD-19 salgını nedeniyle maske kullanmaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları zorunludur.

samsun-19-mayis-milli-emlak-20-adet-konut-imarli-arsa-ihalesi

19 Mayıs İmar Haberleri