Silivri Depremini Önceden Bildi | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 18:39

Silivri Depremini Önceden Bildi

Marmara Denizi Silivri açıklarında dün saat 16.37’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu.

Silivri Depremini Önceden Bildi
Son Güncelleme :

13 Ocak 2020 - 8:58

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/silivri-depremini-bildi-yeni-uyarilarda-bulundu/15307/" title="facebook">

Marmara Denizi Silivri açıklarında dün saat 16.37’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. Çok sayıda vatandaşın sokağa döküldüğü deprem öncesinde sosyal medya sayfasından canlı yayın yapan Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut ise iki saat öncesinden deprem olacağını söyleyerek tahminin paylaştı.

Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, yayında “Sabah 06.28 itibariyle Tekirdağ-Güzelköy açıkları Marmara Denizi’nde şuana dek 53-54 tane sisteme yansıyan depremler oldu. Bu da ister istemez sisteme girip de bakan arkadaşları korkuttu. Bizim de dikkatimizi çekti. Geçen videoda da paylaştım. Marmara’nın Batı ucu özellikle Saros Körfezi arasında bir aktif alan olduğunu. Buralarda kırılmanın olabileceğini, belki 5’e varan depremler çıkabilir demiştim. Görünen şu ben daha büyük bir deprem 5.8 gibi bir deprem beklemiyorum ama 4, 4.5, belki 5’e yakın aniden olsa da o bölgede şaşırmam. Güzelköy Marmara Adası açıkları dediğimiz alanın arasındaki 17 kilometrelik segment üzerinde bir canlanma olabilir” diyerek sosyal medyadan uyarılarda bulunmuştu.