Sinema ve Tiyatrolar 1 Temmuzda Açılıyor | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 12:29

Sinema ve Tiyatrolar 1 Temmuzda Açılıyor

Covid 19 pandemisi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, sinema ve tiyatro salonları geçici süreliğine kapatılmıştı. Kademeli olarak işleyen normalleşme adımlarında, kafe, restoran ve lokantalar sosyal mesafe ve hijyen kuralları kapsamında açıldı. Sinema ve tiyatroların durumu merak edilirken,

Sinema ve Tiyatrolar 1 Temmuzda Açılıyor
Son Güncelleme :

24 Haziran 2020 - 9:51

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/sinema-ve-tiyatrolar-1-temmuz-da-aciliyor/18542/" title="facebook">

Covid 19 pandemisi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, sinema ve tiyatro salonları geçici süreliğine kapatılmıştı. Kademeli olarak işleyen normalleşme adımlarında, kafe, restoran ve lokantalar sosyal mesafe ve hijyen kuralları kapsamında açıldı. Sinema ve tiyatroların durumu merak edilirken.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Temmuz’dan itibaren bu işletmelerin yeniden açılacağını bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca, kontrollü normalleşme sürecinde kültür ve sanat tesislerinde alınması gereken önlemler belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un imzasıyla 81 ilin kültür ve turizm müdürlüğüne, Türkiye Otelciler Federasyonuna, Türkiye Otelciler Birliğine, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğine, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneğine “Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci” konulu genelge gönderildi. Genelgede alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:

Salonlar etkinlik başlama saatinden en az 30 dakika önce hazır hale getirilecek ve etkinlik başlama saatinden önce salona kademeli olarak misafir alımlarının başlatılması sağlanarak kalabalık oluşumu engellenecek.

Ayrıca seanslar arası yığılmaları ve çakışmaları önleyecek şekilde sinema, tiyatro, konser gibi gösterilerin başlama, giriş-çıkış ve ara saatleri ayarlanacak, mümkün olan en az kapasitede salonun kullanımı sağlanacak mümkünse kullanılan salon sayısının toplam sayının üçte birini geçmemesine özen gösterilecek.

Sinema, tiyatro ve diğer kültürel ve sanat etkinliklerinin yapıldığı yerlerde bulunan restoran, kafeteryalar ve kantinlerde Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yer alan restoran, lokanta, kafeteryalar ile kantin ve büfeler ile ilgili uyarıların dikkate alınacağının altı çizilen genelgede, bu işletmelerde bulunan ofislerde Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nde yer alan ofislerde alınacak korunma önlemleri ile ilgili uyarılara uyulacağı ifade edildi.