Malatya'da art arda 3 deprem | 27 Nisan 2024İmar Haber

27 Nisan 2024 - 14:24

Malatya’da art arda 3 deprem

BÜYÜK DEPREM BEKLENTİSİNDEN ÇOK ORTA VE KÜÇÜK DEPREMLERİN PEŞ PEŞE SIRALANABİLİR

Malatya’da art arda 3 deprem
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2023 - 19:59

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/son-dakika-malatyada-art-arda-3-deprem-son-depremler/64870/" title="facebook">

AFAD, saat 16.39’da merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Bu depremin ardından saat 16.40’da 4.5 büyüklüğünde, saat 18.18’de 4.2 büyüklüğünde depremler gerçekleşti.

Malatya’daki bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

Vali Hulusi Şahin, yaptığı açıklamada, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Herhangi bir olumsuzluk yok. Çok şükür yıkılan bina da yüksekten atlama da söz konusu değil. Sadece birkaç tane korkudan dolayı anksiyete şikayetiyle başvuru var. Şu an halen saha taramaları devam ediyor, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. İhbarları değerlendiriyoruz.” diye konuştu.

Depremin ardından Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz değerlendirmelerde bulundu. Bölgede bir deprem fırtınası yaşanabileceğine dikkat çeken Tüysüz, “Bir süre daha bu depremlerin nasıl seyrettiğini izlememiz gerekir. Burada büyük bir deprem beklentisinden çok, orta ve küçük büyüklükteki depremlerin peş peşe sıralandığı bir deprem olacak gibi.” diye konuştu.

“Deprem olan bölgenin güneyinde, saha çalışmaları esnasında bir fayın olduğu belirlendi. Bu fay üzerinde artçıların dizildiği belirlendi. Burada bir fay olduğu, artçı depremleri yarattığı belirlendi. Ama bu kadar kuzeye çıktığını bilmiyorduk. Belki bundan sonraki çalışmalarda o fay sisteminin kuzeye doğru devam ettiği ortaya konabilir.

Bu tür depremler kendi başlarına yıkıcı depremler değildir. Hasarlı bir bina, bu tür artçılarla yıkılabilir. O nedenle bu tür binalara dikkat etmek en doğru davranış olacaktır. Hasarlı binalarda, incelemelerin bir an önce tamamlanmasında yarar var. Görünen o ki, deprem etkinliği daha çok uzun bir süre varlığını devam ettirecek.”