Tapu İşlemleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler | 16 Nisan 2024İmar Haber

16 Nisan 2024 - 15:29

Tapu İşlemleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gayrimenkul Alım Satım İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Tapu İşlemleri Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Son Güncelleme :

25 Şubat 2021 - 1:01

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/tapu-islemleri-sirasinda-dikkat-edilmesi-gerekenler/64162/" title="facebook">

Aldığınız veyahut sattığınız bir evin devir teslim işleri için tapu dairelerinden işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir.  Tapu sırasında dikkat edilmesi gerekenler, Tapu dairelerine başvuru yapmadan önce bir takım evraklar hazırlanmanız gerekmektedir. Bu işlemler sırasında belirli özelliklere dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu dikkat, işlemlerinizi hem daha hızlı hem de daha güvenilir bir şekilde devir  teslimi gerçekleştirmenizi sağlar.

 

Ev Satayım Derken Dolandırılmayın

  • İmkanınız varsa Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi İmzalayınız.
  • Paranızı almadan tapu devri için onay vermeyiniz.
  • Konutunuz yüksek değerli ise bir avukatı yetkilendirin. Avukata ödeyeceğiniz düşük bir miktar ile dolandırılmaktan kurtulabilirsiniz.
  • Tapunun devir işlemini mümkün olduğunca nakit veya banka üzerinden almadan yapmayın. Dolandırıcıların bir numaralı yöntemi, çekle veya senetle konut almaktır.




Ev Alacakken Dolandırılmayın !

En büyük dolandırıcılık maalesef konut alımlarında gerçekleşmektedir. Gösterilen konuttan farklı bir konutun tapuda devredilmesi veya çalıntı tapular ile hileli konut satışlarının gerçekleştirilmesi gibi bir çok hile yapılabiliyor. Bir diğer yöntem de ev almak için farklı hesaplara para gönderilmesi istenmesidir. Ev alırken nasıl dolandırılmam? Diyorsanız Tapu sırasında dikkat edilmesi gerekenler yazımızın devamına geçelim

 

  • Asla ve asla başkasının hesabına para göndermeyin.
  • Konut kredisi çekerek ev sahibi olmak istiyorsanız, konutun iskanının olup olmadığını önceden kontrol ediniz. İskanı olmayan evleri satın almayınız.
  • Tapuyu üzerinize almadan herhangi bir ödeme yapmayınız. Eğer mümkünse, tapu dairesinde tapu devir teslim gerçekleştirdikten sonra elden nakit olarak veriniz.
  • Satın almak istediğiniz konut ile tapu sırasındaki konutun aynı olup olmadığını kontrol edin. Nasıl öğrenirim diyorsanız, tapu fotokopisi ile tapu müdürlüğüne giderek öğrenebilirsiniz.
  • Alacağınız konutun üzerinde ipotek var mı yok mu sorgulayın ve öğrenin. Üzerinde ipotek olan evi satın almanız büyük bir risktir. Çünkü ipoteği koyan kurum ya da kişi ipoteği konu alan alacağını tahsil edemezse, her zaman evinizi satma hakkına sahip olacaktır. Yani ipotek demek evinizin her an elinizden kayacağı anlamına gelmektedir.

 

Sonuç olarak, tapu işlemleri sırasında gereken evraklarınızı eksiksiz bir şekilde tamamlarsanız, tapu dairesine gitmeden önce randevu alırsanız ve son olarak tapu harcını ödeme konusunda ortak bir karara varırsanız tapu devir işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ev satın alacakken veya Ev satacakken Tapu sırasında dikkat edilmesi gerekenlere uyarsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız.