Tarsus'tan sonra bu kez de Bolu'da | 27 Nisan 2024İmar Haber

27 Nisan 2024 - 19:29

Tarsus’tan sonra bu kez de Bolu’da

Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı.

Tarsus’tan sonra bu kez de Bolu’da
Son Güncelleme :

29 Temmuz 2023 - 14:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/tarsustan-sonra-bu-kez-de-boluda/64849/" title="facebook">

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma gerekçesiyle Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı.

Telefonlar toplandı

Yaklaşık bir aylık çalışmanın ardından mayıs ayında 15 maden işçisi bölgeye getirildi. Havalandırma ve jeneratör sistemleri kuran madenciler iki aylık süreçte, yerin metrelerce altına indi. Büyük gizlilik içerisinde süren esrarengiz kazının halen devam ettiği bildirilirken, jandarma ekiplerinin dışarıda yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Maden işçileri ile diğer işçilerin, çalışmalar sırasında görüntü almaması için her gün kazı öncesi telefonlarının toplandığı öne sürüldü. Kazı çalışmalarında Bolu İl Kültür Turizm ve Müze Müdürlüğü ekiplerinin ise yer almadığı öğrenildi. Görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilmeyen kazı alanının çevresinin onlarca güvenlik kamerasıyla 24 saat izlendiği bildirildi. Her gün sabah saatlerinde başlayan kazının akşam saatlerinde ara verilerek, alanın giriş kısmının mühürlendiği ve arazi sahipleri dahil olmak üzere hiç kimsenin yaklaştırılmadığı ifade edildi.

MİT gözetiminde 1 yıl devam etti

Tarsus’ta bir gecekonduda da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gözetiminde 13 Kasım 2016’da kazı çalışması başlatılmıştı. Türkiye gündemine oturan ve 3 Kasım 2017’de ani bir kararla sona erdirilen kazı çalışmalarında 1 adet bronz sikke, kırık sütun parçası, etütlük durumda seramik parçaları haricinde envanterlik nitelikte taşınır- taşınmaz kültür varlığına rastlanmadığı açıklanmıştı.