Gaziköy'de Termal Su Bulundu | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 22:48

Gaziköy’de Termal Su Bulundu

Merkeze uzaklığı 39 kilometre olan Gaziköy’ü sınırları içerisinde Kuşkaya mevkiinde bulunan taş ocağında taşların kesimi sırasında sıcak kükürtlü su çıktı. Bir süre faaliyetine devam eden taş ocağı daha sonra taşların yeterli gelmemesinde dolayı kapandı.

Gaziköy’de Termal Su Bulundu
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2020 - 12:01

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/tas-ocagindan-termal-su-fiskirdi/17818/" title="facebook">

Sivas merkeze uzaklığı 39 kilometre olan Gaziköy’ü sınırları içerisinde Kuşkaya mevkiinde bulunan taş ocağında taşların kesimi sırasında sıcak kükürtlü su çıktı. Bir süre faaliyetine devam eden taş ocağı daha sonra taşların yeterli gelmemesinde dolayı kapandı.

Köylüler yaklaşık 1 yıl önce kapanan taş ocağından çıkan suyun şifalı olduğu el ve ayak gibi kaşıntılara iyi geldiğini düşünüyor. Bir süredir değerlendirilmeyen su, taş ocağının yanından geçen ırmağa dökülüyor.

 

Köylüler buranın turizme kazandırılıp vatandaşların kullanabileceği bir tesise dönüştürülmesini istedi. Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi tarafından bir sondaj çalışması yapılması durumunda çıkan suyun değerlendirilerek vatandaşlara hizmet verebileceğini ifade etti.