Toroslar Belediyesi kiracılarından 6 ay kira almayacak | 18 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 02:38

Toroslar Belediyesi kiracılarından 6 ay kira almayacak

MERSİN’İN MERKEZ İLÇE TOROSLAR BELEDİYESİNİN, ENCÜMEN KARARI İLE COVİD-19 SALGINI SÜRECİNDE İŞLERİ OLUMSUZ ETKİLENEN VE FAALİYETLERİNE ARA VEREN KİRACILARINA DESTEK SAĞLAYACAĞI BİLDİRİLDİ.

Toroslar Belediyesi kiracılarından 6 ay kira almayacak
Son Güncelleme :

10 Ocak 2021 - 11:15

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/toroslar-belediyesi-kiracilarindan-6-ay-kira-almayacak/54527/" title="facebook">

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesinin, encümen kararı ile Covid-19 salgını sürecinde işleri olumsuz etkilenen ve faaliyetlerine ara veren kiracılarına destek sağlayacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, mülkiyeti Toroslar Belediyesine ait olan işyerlerini kiralayan ve pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara veren esnafın ilk 6 aylık kira bedeli iptal edilirken, kira sözleşmeleri de 6 ay daha uzatıldı. Yine belediyenin kiracısı olup işyerleri açık olan esnafın ilk 6 aylık kira bedelinde de yüzde 50 indirim yapıldı.

“Bu zorlu süreci dayanışma ile atlatacağız”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Belediyemizin işyerlerini kiralayan esnafımıza kolaylıklar sağlayacak kararlar aldık. Esnafımıza hayırlı olsun. Bu zorlu süreci birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ile atlatacağız” dedi.

“Esnafımız, ekonominin can suyu ve kalkınmanın en önemli değeridir” diyen Başkan Yılmaz, “Biz de bu değerin kıymetini biliyoruz ve her zaman olduğu gibi bugün de esnafımızı yalnız bırakmayacağız. Belediyemizin kiracısı olup pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara veren esnafımızdan ilk altı ay kira bedeli almayacağız. Kira sözleşmelerini de 6 ay daha uzattık. Aynı zamanda işyeri açık olan esnafımızın ilk altı aylık kira bedelinde de yüzde 50 indirim yaptık. Milletimiz, zorlukların üstesinden her zaman el birliğiyle gelmesini bildi. Biz de ’daima omzunuzda bir dost eli’ şiarıyla çalışarak hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.