Trabzon, Giresun, Ordu ve Artvin Yanıyor! | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 17:22

Trabzon, Giresun, Ordu ve Artvin Yanıyor!

Trabzon’un 11 ilçesinde 37 ayrı noktada dün geceden itibaren etkili olan örtü yangınlarında şu ana kadar can kaybı yaşanmadı. Yangın 15 noktada halen devam etmekte olduğundan, söndürme çalışmaları devam ediyor.

Trabzon, Giresun, Ordu ve Artvin Yanıyor!
Son Güncelleme :

24 Aralık 2019 - 14:53

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/trabzon-giresun-ordu-ve-artvin-de-yayilan-ortu-yangini-nedir/14647/" title="facebook">

Orman toprağını örten ölü ya da diri örtüyü yakan yangına Örtü yangını deniliyor. Karadeniz Bölgesi örtü yangınlarına teslim oldu. Trabzon, Giresun, Ordu ve Artvin‘de alevler hektarlarca ormanlık alan ve fındık bahçelerinin yanmasına neden oldu.

Örtü Yangını Sayısı 69’a Ulaştı

Trabzon’un 11 ilçesinde 37 ayrı noktada dün geceden itibaren etkili olan örtü yangınlarında şu ana kadar can kaybı yaşanmadı. Resmi kaynaklar ayrıca yangının yerleşim yerlerine ulaşması riskine karşı gerekli tedbirlerin alındığını işaret ediyor. Bölgede en az 5 ev tahliye edilmiş durumda.

Şu ana kadar 22 noktada yangın söndürülmüş durumda. 15 noktada ise kısmi olarak devam eden örtü yangınları söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Devam etmekte olan yangını terör örgütü PKK üstlendi.

Ordu Valiliğinden Açıklama:

48 saattir etkili olan aşırı rüzgar ve fırtına sonucunda 19 ilçede, 56 farklı noktada, farklı zaman dilimleri içerisinde örtü, fındık bahçesi ve orman yangınlarının çıktığı belirtilerek, “Meydana gelen örtü, fındık bahçesi ve orman yangınlarına; Valiliğimizin koordinasyonunda, Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, OSKİ ekipleri, İlçe Belediyeleri, Orman İşletme Şeflikleri ve kolluk kuvvetleri tarafından anında müdahale edilmiştir. Çıkan orman ve bitki örtüsü yangınlarının kontrol altına alınarak, yerleşim yerlerine sıçramadan ve vatandaşlarımız zarar görmeden söndürülmesi için yoğun çaba ve gayret gösterilmektedir” denildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den Açıklama:

“Dün çok aleyhimizde olmasına rağmen bugün hem rüzgar hem ısı hem de nem tarafında meteorolojik koşullar lehimizi dönmüş vaziyettedir. İnşallah sabah saatlerine doğru da çiyin de olmasıyla beraber meteorolojik şartların tamamen lehimize dönmesini bekliyoruz. Yerleşim yerlerinde, altını çizerek söylemek istiyorum tekrar, herhangi bir riskimiz yok. Trabzon genelinde 190 araç, 650 personelle beraber yangına müdahale ediyoruz. Yangınlar şu an itibariyle büyük ölçüde kontrol altında diyebiliriz ama konuyla ilgili daha geniş bir açıklama yapmamız gerekirse, bu açıklamaları da sabah saatlerinde yapıyor olacağız.”