TürkAkım Doğalgaz Hattı Açılıyor | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 05:43

TürkAkım Doğalgaz Hattı Açılıyor

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki işbirliğinin son nişanesi olan TürkAkım’ın açılışı münasebetiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Rusya Devlet Başkanı Putin bir araya geldi.

TürkAkım Doğalgaz Hattı Açılıyor
Son Güncelleme :

09 Ocak 2020 - 14:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/turkakim-dogalgaz-hatti-aciliyor/15199/" title="facebook">

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları; Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki işbirliğinin son nişanesi olan TürkAkım’ın açılışı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. TürkAkım, Rus dostlarımızla beraber büyük emek harcadığımız, hem ikili ilişkilerimiz bağlamında tarihi nitelikte bir projedir. Projede deniz bölümünün tamamlanması neticesinde değerli dostum Putin ile geçen yıl tören düzenlemiştik.

Bir sene içerisinde hedeflediğimiz şekilde hattı başarıyla tamamladık ve şimdi de açılışını yapıyoruz. Proje sayesinde 31,5 milyar metreküplük doğal gazın 15,75 milyar metreküpü aracı hiçbir ülke olmadan doğrudan ülkemize ulaşacaktır. Böylece 15 milyon hanenin yıllık doğal gaz ihtiyacını da karşılamış olacağız. TürkAkım projesinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Projenin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum.