Türkeli'de toplanan defne yaprağı ek gelir sağlıyor | 18 Nisan 2024İmar Haber

18 Nisan 2024 - 23:41

Türkeli’de toplanan defne yaprağı ek gelir sağlıyor

TÜRKELİ’DE TOPLANAN DEFNE YAPRAĞI EK GELİR SAĞLIYOR SİNOP’UN TÜRKELİ İLÇESİNDE, ORMANLIK ALANLARDA VE DERE YATAKLARINDAKİ DEFNE AĞAÇLARINDAN TOPLANAN DEFNE YAPRAĞI, KÖYLÜLERE EK GELİR SAĞLIYOR.

Türkeli’de toplanan defne yaprağı ek gelir sağlıyor
Son Güncelleme :

20 Aralık 2020 - 19:10

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/turkelide-toplanan-defne-yapragi-ek-gelir-sagliyor/42139/" title="facebook">

Sinop’un Türkeli ilçesinde, ormanlık alanlarda ve dere yataklarındaki defne ağaçlarından toplanan defne yaprağı, köylülere ek gelir sağlıyor.

Türkeli ilçesinin sahil kıyısındaki orman alanlarında ve dere yataklarındaki defne ağaçlarından toplanan defne yaprakları, çok amaçlı kullanılıyor. Köylüler tarafından toplanan defnenin yağından sabun, yaprağından ise çeşitli dertlere deva baharatlar elde ediliyor, aynı zamanda ilaç ve kozmetik sektörlerinde kullanılıyor.

Türkeli ilçesinin köylerinde, yıllık yaklaşık 50 ton defne yaprağı toplandığı öğrenilirken, defne ağaçları daha çok Satı, Taçahmet ve Gencek köylerinde bulunduğu biliniyor.

Defne yapraklarını sırtlarından yola kadar indirip, traktörlere yükleyen köylüler, tüccarlara satarak evlerine ek gelir sağlıyor. Tüccarlar tarafından kurutulan defne yaprağı, ayıklandıktan sonra başta Avrupa ülkeleri ve ABD’ye ihraç edilmek üzere İzmir’deki fabrikalara gönderiliyor.

Türkeli İmar Haberleri