Türkiye'de İlk Kez İzmir Karabağlar'da Yapılacak Proje | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 19:22

Türkiye’de İlk Kez İzmir Karabağlar’da Yapılacak Proje

Altyapı Galeri Sistemi Projesi: Atık su, içme suyu, yağmur suyu, elektrik ve veri hatları yer altındaki galeri içinde toplanacak, bu şekilde arızalara ve sokaklardaki çukurlara son verilecek. Bir kez yapılacak ömür boyu gidecek.

Türkiye’de İlk Kez İzmir Karabağlar’da Yapılacak Proje
Son Güncelleme :

30 Kasım 2019 - 17:32

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/turkiyede-ilk-kez-izmir-karabaglarda-yapilacak-proje/13507/" title="facebook">

Yüzde Yüz Uzlaşı ve Yerinde Dönüşüm Esası mottosuyla yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Uzundere Belediyesinin yürüttüğü 32 hektarlık kentsel dönüşüm alanında yapılacak altyapı galeri sisteminin ilk bölümünün planı hazırlandı.

1. Etabı tamamlanan Uzundere kentsel dönüşüm projesinde 240 metre uzunluğunda, 5,5 metre genişliğinde ve 3,5 metre yüksekliğinde olacak “altyapı galeri sistemi” kameralarla 24 saat izlenebilecek. Aynı galeri içerisinde birbirinden bağımsız üç bölgede, elektrik hatları, iletişim hatları ve atık su-yağmur suyu-içme suyu hatları yer alacak. Galeri içerisinde imalat, bakım, temizlik gibi işlerin yapılabilmesi için gerekli araç ve ekipmanların çalışabileceği hareket koridoru ile yangın, taşkın gibi olumsuz durumlarda müdahale veya kaçış için uyarı sistemleri de bulunacak. Sistem içerisindeki tüm bölgeler kameralarla izlenecek, gerekli durumlarda galeri güzergahı ek galerilere entegre edilebilecek. 2. etap çalışmaları kapsamında 67 bin metrekarelik inşaat alanına sahip 434 konut ve 40 işyerinin inşaatı da, tahliye edilecek yerlerin tahliyesinden hemen sonra başlanarak, 2020 yılının ilk yarısında tamamlanacak. 112 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Uzundere’deki 3. etap içinse ihale hazırlığı sürüyor.

Uzundere’nin ardından Örnekköy, Ege Mahallesi, Gaziemir Aktepe-Emrez, Bayraklı, Ballıkuyu ve Güzeltepe olmak üzere kentin yedi ayrı bölgede 308 hektarlık alanda kentsel dönüşüm ve altyapı galeri sistemi yapılması planlanıyor.