Türkiye'ye örnek olacak proje | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 13:07

Gaziantep’ten Yediemin Otopark Projesi

GAZİANTEP YEDİEMİN OTOPARK İŞLETMECİLERİ TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ BAŞKANI AHMET YETER

Gaziantep’ten Yediemin Otopark Projesi
Son Güncelleme :

20 Ocak 2021 - 13:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/turkiyeye-ornek-olacak-proje/62471/" title="facebook">

Gaziantep’te bulunan Yediemin otoparklarının tamamı şehir dışında tek bir yerde toplanacak.

Gaziantep Yediemin Otopark İşletmecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Yeter, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Yediemin otoparklarının tamamının şehir dışına taşınacağını belirten Yeter, şehirde bulunan görüntü kirliğinin son bulacağını vurguladı.

“Şehri merkezi ve çevresindeki görüntü kirliliği son bulacak”

Şehrin merkezi ve çevresindeki görüntü kirliliğinin son bulacağını belirten Gaziantep Yediemin Otopark İşletmecileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Ahmet Yeter, “Gaziantepimizin kanayan yarası Yediemin otoparklarla ilgili bir kooperatif kurduk. Bu kooperatifin kurulmasında emeği geçen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e Osman Toprak ve Şoförler Odası Başkanı Ünal Akdoğan’a çok teşekkür ederim. Şehir merkezi ve çevresinde çok kötü görüntü kirliliği oluşturan ve tehlike arz eden bir konuydu. Yediemin otoparklarda bekleyen bu araçlar yaz mevsiminde içinde bulunan yakıtlar tehlike saçıyordu. Bu projeyle bunun önüne geçeceğiz” dedi.

“Bütün otoparklar tek yerde olacak”

Bütün otoparkların tek bir yerde toplanacağını ifade eden Yeter, “Şehrin dışında Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle bir alan oluşturduk. Ve bütün otoparkları o alanda toplayacağız. İlk etapta yaklaşık 100 dönüm bir alan hazırlıyoruz. İhtiyaç olması durumunda bunu genişleteceğiz. Yaklaşık 2 aya kadar temelini atacağız. Kısa sürede bu projeyi bitirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

“Türkiye’ye örnek olacak proje”

Bu projenin Türkiye’de ilk defa uygulandığının altını çizen Yeter, “Bu Türkiye’de ilk olacak bir projedir. Örnek teşkil edecek. Bütün şehirlerde olmasını arzu ediyoruz. Otoparkların şehrin içinde olması hem otoparkçılar hem de vatandaşlar için kötü bir durumdur. Artık vatandaşlarımız aradığı aracı tek yerde arayacak otopark otopark gezmek zorunda kalmayacak” diye konuştu.