Deprem Sonrası Satılık ve Kiralık Müstakil Evlere Talep Arttı | 27 Nisan 2024İmar Haber

27 Nisan 2024 - 03:33

Deprem Sonrası Satılık ve Kiralık Müstakil Evlere Talep Arttı

Deprem Sonrası Satılık ve Kiralık Müstakil Evlere Talep Arttı
Son Güncelleme :

28 Ocak 2020 - 11:04

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/ulkemizde-depremler-sonrasi-satilik-ve-kiralik-da-mustakil-binalara-talep-artti/15803/" title="facebook">

Ülkemizde art arda  oluşan Depremler  sonrası ülke genelinde şehirlerde az katlı ve müstakil binalara talep artarken, satın alımlarda ve kiralamalarda özellikle 6-7 yaş ve altı konutlar tercih edilmeye başlandı.

Gayrimenkul Sektör temsilcileri, Başta Elazığ,Malatya depremleri ve ülke genelinde ve bölgelerinde  ufak artçı depremlerin sıkla görülmesi sonucu eski binalarda yaşayanlar başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın düşük katlı, müstakil ve yaşı düşük binalara ilgi gösterdiğini görüldü.




Müstakil evlere son yıllarda artan ilginin deprem sonrasında daha da ilginin  yükseldiğini görülmektedir. Bu tür konutların fiyatlarında son bir yılda yüzde 35’e  varan oranlarda artış yaşandığını sektörde görülmektedir. Özellikle yeni konut alacak kişilerin bu evleri depremler sonrası daha çok rağbet edildiği ve arandığı görülmektedir.

Kiralıkta da benzer bir durum var. Az katlı ve müstakil binalara da da Artçılar devam ederse bu talep artacaktır ve kiralarda özellikle yükselmeler görülmektedir.Kiralık ev arayan vatandaşlar deprem sonrası bu konutlara rağbet göstermekte kiralık ev aramalarını bu yönde yönelmektedirler.