Uluslararası Sigorta Dolandırıcıları Yakalandı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 16:16

Uluslararası Sigorta Dolandırıcıları Yakalandı

Uluslararası sigorta dolandırıcılığı operasyonunda 40 gözaltı. Ankara merkezli 9 ilde polis ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda, yabancı plakalı lüks araçlara sahte kaza raporları düzenleyerek uluslararası sigorta dolandırıcılığı yaptığı ortaya çıktı.

Uluslararası Sigorta Dolandırıcıları Yakalandı
Son Güncelleme :

26 Kasım 2019 - 13:11

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/uluslararasi-sigorta-dolandiricilari-yakalandi/13183/" title="facebook">

Özellikle Pahalı ve Lüks Otomobilleri Seçiyorlar

Yabancı plakalı lüks araçlara sahte kaza raporları düzenleyerek uluslararası sigorta dolandırıcılığı yaptığı belirlenen 40 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin şüphelileri yaklaşık olarak 1 yıl gibi bir süredir teknik takipte olduklarını belirtti. Sonrasında harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü uluslararası sigorta dolandırıcılığı yaptığı belirlenen 47 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Operasyonun merkezi Ankara olmasına rağmen eş zamanlı olarak 9 ilde de çalışmalara başlayan Emniyet güçleri 40 şüpheliyi de yakalayarak, gözaltına aldı. 7 şüphelinin ise firar ettiği açıklandı. Firari 7 şüphelenin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

SİGORTA ŞİRKETLERİNİ 3 MİLYON TL ZARARA UĞRATTILAR

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, sahte kaza raporları, kaşeler, faturalar, 3 ruhsatsız tabanca ve 8 adet mermi ele geçirildi. Aralarında sigorta eksperleri, banka çalışanları, tamirhane sahipleri ve gerçek araç sahiplerinin de bulunduğu 47 şüphelinin, Türkiye genelinde yabancı plakalı araçları sistematik ve bilinçli bir şekilde kaza yapmış gibi gösterdiği tespit edildi. Şüphelilerin kaza sonrası inandırıcı olması için kolluk kuvvetlerinin isimlerini kullanarak sahte maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı düzenledikleri ve araçları gerçekte var olmayan tamirhanelerde tamir edilmiş gibi göstererek sigorta şirketlerinden ‘kaza hasar bedeli‘ adı altında para alıp haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Şüphelilerin, bu yöntemle sigorta şirketlerini 3 milyon TL zarara uğrattığı tespit edildi.