Üniversiteye Nuhun Gemisi Yerleştirilecek | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 11:15

Üniversiteye Nuhun Gemisi Yerleştirilecek

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) yerleşkesinde, Nuh Tufanı’nda Hazreti Nuh tarafından yapılan ve günümüzde kentin Doğubayazıt ilçesinde bulunduğuna inanılan Nuh’un Gemisini temsil eden gemi şeklinde müze inşa edileceği bildirildi.

Üniversiteye Nuhun Gemisi Yerleştirilecek
Son Güncelleme :

26 Kasım 2019 - 12:09

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/universiteye-nuhun-gemisi-yerlestirilecek/13173/" title="facebook">

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) kampüsünde 100 bin metrekarelik alan, içinde Nuh’un Gemisi Müzesinin bulunduğu, millet bahçesi olacak.

Daha önce Ağrı Şeker Fabrikası’na ait olan ve fabrika atıklarının dökülmesi nedeniyle bataklığa dönüşen 100 bin metrekarelik alanı devralan üniversiteden yapılan açıklamada, AİÇÜ’nün “Doğu’nun Yükselen Yıldızı” parolasıyla çıktığı yolda bölgenin en önemli eğitim kurumlarından biri haline geldiği belirtilerek, çalışmalar kapsamında üniversitenin merkez yerleşkesine İshak Paşa Sarayı modelindeki Kültür ve Kongre Merkezi’nin yapıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, üniversitenin Erzurum yolu üzerinde yer alan kampüsündeki 100 bin metrekarelik alana Nuh’un Gemisi’ni sembolize eden gemi inşa edileceği aktarıldı.

Görüşlerine yer verilen AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Rektörü Abdulhalik Karabulut da projenin ilk etabında alt yapı ve havuzun tamamlandığını, havuzda bu kış paten eğitimi verileceğini kaydetti.

Son zamanlarda bilimsel araştırmalar ışığında Ağrı Dağı’nda olduğu genel kabul gören Nuh’un Gemisi Müzesinin yapılacağını söyledi.

Karabulut, 2021 yılında bitirmeyi hedefledikleri rekreasyon alanının ortasına Nuh’un Gemisi’ni temsil eden bir gemi yapılacağına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Geminin içerisinde ve etrafında hayvan heykelleri olacak. Bunun yanı sıra bu alanda kafeteryalar, dinlenme alanları ve mesire yerleri bulunacak. Bu alan, Ağrı’nın tanıtımı ve turizmine katkı sağlarken, bir yandan da insanların zamanlarını değerlendirebilecekleri güzel bir alan olacak.”

“Nuh’un Gemisini projenin ortasına yerleştireceğiz”

Proje tamamlandığında, hem kentin hem de üniversitenin turizm alanında önemli bir kazanç sağlayacağını ifade eden Karabulut, “İkinci aşamada ise bir yükselti oluşturacağız ve Nuh’un gemisini sembolize eden güzel bir mimari ile yapılmış Nuh’un Gemisini, projenin ortasına yerleştireceğiz. Diğer taraftan yapacağımız projenin içerisinde kafeteryalar, dinlenme alanları, mesire alanları yapacağız. Ağrı’daki kardeşlerimizin hemşerilerimizin ve dışarıdan gelen misafirlerimizin ziyaret edebileceği güzel bir alan oluşturacağız. Böylece yaklaşık 100 bin metrekare alanı da aynı zamanda çamurdan kötü kokudan arındırmış olacağız. Ağrı’daki hemşerilerimize güzel bir hizmet sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.