Yaralı şahin tabiata bırakıldı | 19 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 00:47

Yaralı şahin tabiata bırakıldı

GEN YARALI ŞAHİN TABİATA BIRAKILDI (FOTOĞRAFLI) BURSA (İHA) – BURSA’DA BİTKİN VE YARALI HALDE BULUNAN ŞAHİN, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ’NDE YAKLAŞIK 2,5 AY SÜREN TEDAVİSİNİN ARDINDAN SAĞLIĞINA KAVUŞTU VE BAŞKAN ALİNUR AKTAŞ TARAFINDAN TEKRAR TABİATA SALINDI. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SADECE İNSANLARA DEĞİL, BAKIMA VE YARDIMA MUHTAÇ TÜM CANLILARA YARDIM ELİNİ UZATMAYA DEVAM EDİYOR. SOKAK HAYVANLARI TEDAVİ MERKEZİ’NDE YARALI HALDEKİ BİRÇOK SOKAK HAYVANINA ŞİFA VEREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EVCİL OLMAYAN YARALI VE BAKIMSIZ HAYVANLARIN DA İMDADINA YETİŞİYOR. BU ŞEKİLDE SON 1 YIL İÇİNDE 634 HAYVANIN TEDAVİSİNİ YAPIP, TEKRAR DOĞAL ORTAMA BIRAKAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GEÇTİĞİMİZ EKİM AYINDA, BAKIMSIZ VE KANADINDAN YARALANMIŞ ŞEKİLDE BULUNAN BİR ŞAHİNİ DE SAĞLIĞINA KAVUŞTURDU. YAKLAŞIK 2,5 AY BOYUNCA HAYVANAT BAHÇESİ’NDE TEDAVİLERİ VE BAKIMI YAPILAN ŞAHİN, CUMALIKIZIK KÖYÜ YAKINLARINDA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ TARAFINDAN DOĞAYA SALINDI. HER CANLIYA HİZMET BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ, KIZIL ŞAHİNİ UÇURMADAN ÖNCE ELİNE KORUYUCU ELDİVENLERİ GİYDİ. BURSA’DA HER ALANDA VE HER CANLIYA HİZMET ETTİKLERİNİ HATIRLATAN BAŞKAN AKTAŞ, “BU MANADA HAYVANAT BAHÇEMİZ MARİFETİYLE YARALANAN, HASTALANAN HAYVANLARIN TEDAVİLERİNİ DE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ. 2020 YILI İÇİNDE BUGÜNE KADAR 634 TANE FARKLI TÜRDEN HAYVANIN TEDAVİSİNİ VE BAKIMINI YAPIP TEKRAR TABİÎ ORTAMA BIRAKTIK. YARALI BİR ŞEKİLDE BULUNAN ŞAHİN YAKLAŞIK 2,5 AY MİSAFİRİMİZ OLDU. SAĞLIĞINA KAVUŞTU VE ŞİMDİ ONU TEKRAR DOĞAL ORTAMINA SALIYORUZ” DEDİ. (MŞ-Y)

Yaralı şahin tabiata bırakıldı
Son Güncelleme :

08 Aralık 2020 - 13:50

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/yarali-sahin-tabiata-birakildi/32636/" title="facebook">

Bursa’da bitkin ve yaralı halde bulunan şahin, Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde yaklaşık 2,5 ay süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu ve Başkan Alinur Aktaş tarafından tekrar tabiata salındı.

Büyükşehir Belediyesi, sadece insanlara değil, bakıma ve yardıma muhtaç tüm canlılara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi’nde yaralı haldeki birçok sokak hayvanına şifa veren Büyükşehir Belediyesi, evcil olmayan yaralı ve bakımsız hayvanların da imdadına yetişiyor. Bu şekilde son 1 yıl içinde 634 hayvanın tedavisini yapıp, tekrar doğal ortama bırakan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Ekim ayında, bakımsız ve kanadından yaralanmış şekilde bulunan bir şahini de sağlığına kavuşturdu. Yaklaşık 2,5 ay boyunca Hayvanat Bahçesi’nde tedavileri ve bakımı yapılan şahin, Cumalıkızık köyü yakınlarında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından doğaya salındı.

Her canlıya hizmet

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kızıl şahini uçurmadan önce eline koruyucu eldivenleri giydi. Bursa’da her alanda ve her canlıya hizmet ettiklerini hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu manada Hayvanat Bahçemiz marifetiyle yaralanan, hastalanan hayvanların tedavilerini de gerçekleştiriyoruz. 2020 yılı içinde bugüne kadar 634 tane farklı türden hayvanın tedavisini ve bakımını yapıp tekrar tabiî ortama bıraktık. Yaralı bir şekilde bulunan şahin yaklaşık 2,5 ay misafirimiz oldu. Sağlığına kavuştu ve şimdi onu tekrar doğal ortamına salıyoruz” dedi.